Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Zafer Bayramı Darıca'da da kutlandı

1922 yılı 30 Ağustos’unda Dumlupınar’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı’mızı kahramanlıkla taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 98’inci yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutlarken, aynı duygu ve düşüncelrle Darıca'da da etkinlikler düzenledi.

Zafer Bayramı Darıca'da da kutlandı
30 Ağustos 2020 - 13:34 - Güncelleme: 30 Ağustos 2020 - 13:37
Bu kapsamda, tüm yurtta olduğu gibi Darıca'da da kutlama töreni saat: 09.00’ da Kaymakam Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve ilçe  Protokolünün sahildeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Darıca Şehitliğine geçilerek, burada yatmakta olan şehitlerimiz için dualar okundu.
Kovid-19 salgın hastalığı nedeniyle alınan tedbirler kapsamında kısa tutulan programa; İlçe Emniyet Müdürü Şaheser Şen, Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, İlçe Müftüsü Muammer Bilgiç, Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mustafa Güneş, İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan, Ak Parti İlçe Başkanı Ufuk Acay, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve daire müdürleri ile muhtarlar katıldı.

Kaymakam Yüksel Kaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, '' Türk'ün savunma ve ricatten yeniden taarruza geçtigi, bütün dünyanın şaşkınlıkla izlediği bir şahlanışla geçilmez denilen mevzileri aştığımız, yenilmez denilen orduları silip geçtiğimiz , tarihin yazdığı en akıl almaz saldırı savaşlarından biri olan 30 Ağustos Büyük Taarruz'un 98.Yıldönümünü kutlar, harekatın ardındaki büyük kurmay zekanın ve organizasyon kabiliyetinin temsilcisi olan Türk Ordusunu yeniden gururla yad eder, bu taaruzun başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve sehit olan kahraman askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum...'' ifadelerine yer verdi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise yaptığı konuşmasında,  '' Şanlı destanımız ve bağımsızlığımızın sembolü olan 30Ağustos Zafer Bayramı'mızda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum.'' dedi



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Emel Öztemiz
    3 yıl önce
    Fotoğraflarla ve gazete haberiyle Zafer Bayramımızı kutladık! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında olduğu gibi; Belediye Bandosu eşliğinde,coşkuyla,marşlar eşliğinde bütün mahallelerde dolaşarak kutlanması gerekmezmiydi? Darıca halkı yöneticileriyle birlikte o coşkuyu hissederek yaşasaydı daha iyi olmazmıydı? Pandemi o zaman da vardı?.