Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yıldızlı, TES sürecine sert çıktı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı emekçilerin gelecek teminatı olan kıdem tazminatlarının fona devredilerek haklarını kısıtlayan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ne (TES) geçiş sürecini sert sözlerle eleştirdi.

Yıldızlı, TES sürecine sert çıktı!
14 Haziran 2020 - 23:06

Emekçilerin kazanılmış haklarını gasp eden her türlü oluşumun karşısında olduklarının altını çizen Başkan Yıldızlı, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“İşçinin, emekçinin alın teri geleceğinin teminatı olan kıdem tazminatlarına göz dikerek başlatılan TES dönüşüm sürecinin kesinlikle karşısındayız. Son yıllarda ısıtılıp ısıtılıp farklı şekillerde önümüze koyulan kıdem tazminatlarının fona devredilmesi konusu, kamuoyunun büyük tepkisi sonucu geri çekilmişti. Ancak yine işçi haklarını gasp eden yeni bir modelle önümüze çıktılar. Yeni sisteme göre işçiler 60 yaşına kadar kıdem tazminatlarının sadece yüzde 25’ini alabilecek. 75 yaşına kadar da toplu ödeme alamayacak. İşveren, tazminat verme korkusu olmadan işçi kıyımı yapabilecek. Bu iş hukuksuzluktur, bu iş emekçinin geleceğini mezara koymaktır. İşçilerimizin, emekçilerimizin zararına olan her türlü girişimin, yeni oluşumların, önümüze süslü paketlerde sunulmaya hak gasplarının çalışılan sonuna kadar karşısındayız. İşçinin teminatı kıdem tazminatına dokundurtmayacağız”

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum