Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yıldızlı; "301 Can gitti, acısı hiç dinmedi"

CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te yaşanan felakette 301 madencinin hayatını kaybetmesinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yıldızlı; "301 Can gitti, acısı hiç dinmedi"
13 Mayıs 2020 - 14:15
Yıldızlı; “Bundan 6 yıl önce Soma'da meydana gelen faciada 301 işçi hayatını kaybetti. Geriye babasız çocuklar, dinmeyen acılar kaldı. Ölen maden işçilerinin aileleri aradan geçen yıllarda hala sorumlulardan hesap sorulmasını bekliyor” dedi.

“HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”
“Kader” diyemeyeceğimiz acılar zamanla unutulmaz, unutulmamalıdır!” diyen Yıldızlı; 
“Gerçek sorumlular yargılanana, verilen sözler tutulana kadar, Soma’nın acıları hafiflemeyecektir hiçbirimizin yüreğinde. Soma katliamının ardından verilen sözlerin tutulmasını sağlamak sadece Soma’da değil, bugün yer altına inilen tüm madenlerde çalışan tüm emekçiler için hepimizin boynunun borcudur” dedi.

“VERİLEN SÖZLER UNUTULDU”
CHP’li Yıldızlı, Soma faciasının yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Tarihe, bu topraklarda yaşanan en büyük iş cinayeti olarak geçen, 301 madencimizin yaşamını yitirdiği 13 Mayıs 2014’te yaşanan Soma maden faciasının üzerinden 6 yıl geçti. Aileler, madenciler, Soma kaderine terk edildi. Türkiye onları unuttu ama onlar yaşadıklarını unutmadılar. Verilen sözler de unutuldu” dedi. 

“BU ÖLÜMLER KADER DEĞİLDİR”
"Çizmelerimi çıkarayım mı?" diyen madencimizin yokluk refleksine dönüşen mahcubiyetini unutmadık!
Evladını ayağındaki kara lastik ayakkabısıyla bekleyen babanın hafızamıza kazıdığı dramın siyah beyaz bir resmini de, atılan tekmeyi de” diyen Yıldızlı şunları kaydetti: “Soma faciasının tüm Türkiye’ye ders olması beklenirken, bugüne kadar alınması gereken neredeyse hiçbir önlem alınmamıştır. Ne yazık ki bugün Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yeraltına inen madenciler, 13 Mayıs 2014 günü Soma’daki madenciler ne kadar tehlikedeyse, o kadar tehlikededir. Gerçek sorumlular yargılanana, verilen sözler tutulana kadar, Soma’nın acıları hafiflemeyecektir. ‘Madenlerde ölmek kader değildir' diyor ve 6 yıl önce kaybettiğimiz 301 madencimizi saygıyla anıyorum.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum