Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yıldız: Vatandaş her geçen gün fakirleşiyor

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından bugün açıklanan Yeni Ekonomi Programı (YEP) hakkında bir basın açıklaması gerçekeştirdi.

Yıldız: Vatandaş her geçen gün fakirleşiyor
29 Eylül 2020 - 13:06

Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Dolar, euro ve altın giderek yükselmeye devam ediyor, Türk lirası değersizleşiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomide gelecek üç yılın yol haritası niteliği taşıyan Yeni Ekonomi Programı'nı (YEP) açıkladı. Dün 7,83'ü aşarak rekor kıran dolar/TL, programın açıklanmaya başladığı dakikalarda itibaren 7,84 seviyelerinde, euro ise 9,15'e ulaştı. Hükümet, gün geçtikçe kötüye giden ekonomik gerçeği konuşmak yerine vatandaşı ekonomi paketleriyle, suni gündemlerle oyalıyor. 

Esnaf ziyaretlerimizde de bizzat şahit olduğumuz tablo, hükümetin açıklamalarının tam tersi. "Ekonomik Güven Endeksi bir önceki aya göre %3,1 artarak 88,5 değerine yükseldi. Veriler gelecek adına kuvvetli mesajlar veriyor. Sağlam finansal altyapımızla güçlü yarınlara emin bir şekilde yürüyeceğiz." açıklamalarına karşı gerçek şu: Büyüyen, gelişen Türk ekonomisi değil, sırtımızdaki borç yükü! Vatandaşın geçim sıkıntısı bitmiyor, enflasyon düşmüyor. Ekonomi dengeleniyor söylemine karşı esnaf, çiftçi, sanayici borçlarının altında ezilmeye devam ediyor.  Yapay gündemler, tatmin etmeyen açıklamalar yerine, bir an evvel gerçek ekonomi üzerine yoğunlaşmazsak Türkiye olarak daha da fakirleşeceğiz"

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum