Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yıldız: Türkkan'a yapılanlar tamamen partizanlık!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın ortağı olduğu şirkete ait çiftlikteki bazı yapıların yıkılması için çalışma başlatılması kamuoyunda tepkilere yol açtı.

Yıldız: Türkkan'a yapılanlar tamamen partizanlık!
22 Haziran 2021 - 12:36 - Güncelleme: 22 Haziran 2021 - 14:13
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız “Grup Başkanvekilimiz Lütfü Türkkan’a yapılan partizanlıktan başka bir şey değil.” şeklinde açıklama yaptı. Türkkan'ın ortağı olduğu şirket tarafından Köseler bölgesindeki yapıların yıkılması için Dilovası Belediyesinin mahkemeye yaptığı başvuru bir süre önce kabul edilmiş Şirketin yürütmenin durdurulması için yaptığı başvurunun Kocaeli 2. İdare Mahkemesince reddedilmesinin ardından belediye ve jandarma ekipleri, çiftliğe gitmiş Belediye ekiplerince kamyonlara yüklenen eşyalar, dışarı çıkartılmıştı. Yapılan bu partizanca tutum üzerine konuşan İYİ Parti Kocaeli İl başkanı Şanbaz Yıldız “Yapılanlar partizanlıktan başka hiçbir şey değil, Kendisinden olmayana karşı hayat hakkı tanımayan bir iktidar ile karşı karşıyayız.” dedi.

TOKİ AYNI BÖLGEDE İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI

Konu ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız “Lütfü Türkkan, AK Partili olsaydı acaba böyle bir uygulamaya tabi tutulur muydu diye sormak isteriz. Öncelikle söz konusu çiftlik orada yeni değil ne kaçak ne de TOKİ arazisindedir. Tapulu 29.980 metrekare arazi üzerine kurulmuştur. Lütfü Türkkan henüz milletvekili değilken de o çiftlik oradaydı. Söz konusu yapılar köy sınırları içerisinde olduğu için 6360 kanunun geçici 1. Maddesinin 14. üncü fıkrası uyarınca ruhsata tabi değildir. Madde şartları gereği ruhsatlanmış sayılması gerekmektedir. Bu kanun hükmüne rağmen belediyeye ruhsat talebinde bulunulmuş ama ne hikmetse reddedilmiştir. Bu konuda da idare mahkemesine dava açılmıştır. Aynı yerde TOKİ’nin sattığı, aynı imarlı; 3 parselden ikisini ticari alana çeviren diğer bir parseli yeşil alana çeviren AK Parti zihniyetinin yaptığı hiçbir uygulamaya güvenilmez, inanılmaz.“ dedi. 

SADECE PARTİZANLIK

Ak Partinin ülkeyi yaşanmaz bir noktaya getirdiğini belirten Yıldız “Türkiye’nin çözülmesi gereken devasa sorunları varken sırf muhalefet yapıyor diye grup başkanvekilimiz Lütfü Türkkan’a reva görülen bu haksızlık kamuoyunda derin yaralar açacaktır, Grup başkanvekilimize karşı takınılan bu akıl almaz tutum AK Partili birisine de uygulanıyor mu sorusuna hiçbir şekilde “Evet” diyemeyiz, Ülkede var olan yanlışları söyleyen herkese acımasızca uygulanan yaptırımlar aziz milletimiz tarafından görülmektedir. Milletimiz yapılan bu haksızlıkların cevabını sandıkta çok net bir şekilde verecektir. Grup başkan vekilimize yapılan bu haksız uygulamayı kınıyoruz.” diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum