Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yesevi Ocağı, Darıca'da temsilcilik açtı!

2014 yılında Kocaeli’nde kurulan Yesevi Ocağı Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği ilk temsilciliğini Darıca’da açtı.

Yesevi Ocağı, Darıca'da temsilcilik açtı!
29 Ocak 2020 - 13:04
 
Kurulduğu günden bugüne Kocaeli’nde çeşitli etkinlik ve programlarla isminden söz ettiren Yesevi Ocağı kuruluşunun 6.yılında teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Darıca’da temsilcilik açtı.
 
BAĞIMSIZ VE BAĞLANTISIZ
Darıca’da ki açılış programı 26 Ocak Pazar günü gerçekleştirildi. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunmasıyla başladı. Yapılan duanın ardından söz alan Yesevi Ocağı Başkanı ve aynı zamanda Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Dönem Sözcüsü Eren ELMALI, “6 yıl önce Kocaeli’nde bağımsız, bağlantısız bir şekilde Hoca Ahmet Yesevi’nin toplayıcı ve toparlayıcı ismiyle kurulan Ocağımız bugün itibariyle İzmit’in dışında Darıca’da da tütmeye başlamıştır.”
 
TEMSİLCİLİKLERİN DEVAMI DA OLACAK
Sözlerine teşkilatlanma çalışmaları hakkında bilgi vererek devam eden ELMALI, “Bugüne kadar çeşitli il ve ilçelerden temsilcilik konusunda talepler oldu. Bizler bu süreçte merkezi güçlendirmek adına ve kurumsallaşma çalışmalarımızı tamamlamak için bu talepleri erteledik. Yıllardır birlikte hareket ettiğimiz dostlarımız Darıca’da Yesevi Ocağı çatısı altında dernek faaliyetlerimizi yürütmek istediklerini belirttiklerinde artık vaktin geldiğini düşünerek onay verdik. Bu süreç zarfında Darıca Ocağımızın resmi alt yapısı ile hizmet binasını faaliyete geçirdik. Temsilcilik binasında birkaç konferans ve etkinlik gerçekleştirildi. Ve bugün itibariyle de açılış törenimizi gerçekleştiriyoruz. Teşkilatçılık anlamında burada Bismillah dedik temennimiz daha nice teşkilat açılışlarında Bismillah demeye.”
 
DARICA OSMAN DEMİR’E EMANET
Yesevi Ocağı Başkanı Eren ELMALI konuşmasının ardından Darıca temsilciğine yetkilendirilen Osman DEMİR’e yetki belgesini verdi. Belge takdiminden sonra söz alan Darıca Yesevi Ocağı Başkanı DEMİR, “Yesevi ahlakı ve Muhsin-i tavırla Darıca’da hayırlı ve güzel işler yapmak niyetiyle bir araya geldik. Bir çileyi yüklendik ve bu çileyi hep birlikte omuzlayarak kaldıracağız. Darıca bölgesinde ki tüm arkadaşlarında bize omuz vermesini talep ediyoruz.” Dedi.
 
PROGRAMA YOĞUN KATILIM
Açılış konuşmalarının ardından Kırklareli Üniversitesi Araştırma Görevlisi Bilal Yamak’ın “Osmanlı’dan Günümüze Tasavvuf ve Tarikatlar” konulu söyleşisi başladı. Söyleşi sonrasında yapılan ikramlarla program sona erdi.
Programa Yesevi Ocağı Eski Başkanı Engin Sönmez, Sivas Deliilyas Belediye Başkanı Mehmet Tek, Yeni Düşünce Merkezi Başkanı Hakim Boz, Alperen Ocakları Kocaeli Eski Başkanı İrfan Memiş ve çok sayıda davetli katıldı.
Darıca Yesevi Ocağı Kazım Karabekir Mahallesi Yunus Emre Caddesinde hizmet verecek.