Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
EROL POLAT

EROL POLAT

Güncellektüel

Yazıma karşılık 100 Bin TL İstiyorlar

13 Mayıs 2020 - 01:48

Önceki gün sabah saatlerinde beni telefonumdan arayan şahıs, kendisinin avukat olduğunu ve adının Önder, soyadının Perçin olduğunu söyleyerek, gazetemizde 07 Nisan 2019 Tarihinde çıkan bana ait köşe yazısından dolayı müvekkilinin zarar gördüğünü ve bu zararın giderilmesi yönünde bazı taleplerinin olduğunu belirtiyor.
Diyor ki;
1 Söz konusu yazıyı kaldırın !..
2. Bir özür yazısı yazın!..
3. Ayrıca 100 Bin TL Para gönderin !..
 
Gazetecilik hayatım boyunca yüzlerce defa mahkemelik oldum, ama ilk defa bir avukatın henüz dava dahi açılmadan telefonda para istediğine tanık oldum…
Mesleğim gereği, aklımın dahi alamayacağı dolandırıcılıklara şahit oldum. Şüphe işte, bu yüzden bu arkadaşın gerçekten avukat olup olmadığını araştırdım.
Sonuç? Üzülerek belirtmeliyim ki, bu arkadaş gerçekten avukatmış !..
 
Gelelim saadete…
Yukarıda belirttiğim tarihteki bana ait köşemde, ‘’ Kalbinizde sorun varsa bu yazıyı okumayın !.. Başlığıyla Şükrü Karabacak’ın Belediye Başkanı olduğu  dönemde Pavlitepe’de yapılması planlanan bir cami projesini gündeme taşımıştım. O yazının içeriğinde, yapılması planlanan söz konusu caminin proje çizimini yerel seçimlere 4-5 ay kala, dönemin belediye başkanının Anakara Çankaya’daki V.D. Mimarlık’a KDV dahil tam tamına 678 Bin. 901 Lira  Altmış Kuruş’a verdiğini belirtmiştim. 
 
Yazının sonlarına doğru da şu soruları sormuştum; 
Bu ihaleye kaç firma girmiştir ve hangileridir ?
Ankara’nın Çankaya ilçesindeki V.D Mimarlığın sahibi Volkan Doğan ve Onur Doğan isimli kişiler kimlerdir ?
150 Milyon TL. Borcu olduğu iddia edilen Darıca Belediyesi’nin bu konudaki acelesi nedendir ?
Darıca, Gebze ve hatta Kocaeli bölgesindeki mimarlık firmalarının söz konusu proje ile ilgili görüşleri alınmış mıdır ?
Bu kadar aceleciğe rağmen, cami inşaatına halen neden başlanmamıştır ?
Ak Parti Adayının açıklanmasına günler kala ve üstelik kimin aday gösterileceği dahi bilinmezken bu projenin acil olarak çizilmesi  çok mu gerekliydi ?
 
Ankara Barosu’na bağlı çalışan avukat Önder Perçin’in taleplerini sıralamasının ardından kendisine, yazıyı geri çekmeyeceğimi, dolayısıyla bir ‘’Özür’’yazısının da söz konusu olmayacağını ve 100 Bin TL gibi bir parayı da ödemeyeceğimi söyledim. Bunun dışında da, eğer konuyla ilgili bir karşı açıklama olması durumunda buna köşemde yer vereceğimi, hatta eğer rica edilir ise ‘’ Kalbinizde sorun varsa, bu yazıyı okumayın !…’’ başlıklı köşe yazımı da kaldırabileceğimi ilettim. Doğal olarak avukat arkadaş da bu teklifimi kabül etmedi.
 
Şimdi bu avukat arkadaşa ve onun müvekkili olan mimarlık şirketine sormak lazım; 
Rahatsız olduğunuz, geçtiğimiz nisan ayında yazılmış bir yazının kaldırılması için neden 10 ay beklediniz ? ( Kaldı ki, o yazının çıktığı tarihlerde, VD. Mimarlık’ın yöneticilerinden Onur Doğan ile görüşüp yazıdan bahsedip,  belediyeden proje çizim bedeli olarak 678 Bin. 901 Lira  Altmış Kuruş’un tahsil edilip edilmediği yönünde bilgi istemiştim).
Diğer yandan, elimdeki resmi belgelere dayandırılarak geçtiğimiz Nisan ayında kaleme aldığım proje çizimi ile ilgili yazının, karşı tarafın iddiasına göre nasıl oluyor da yalanlarla  dolu olduğu iddia ediliyor? 
Ben de merak ediyorum… 
Tek isteğim ise bu arkadaşların gerçekten dava açma konusunda ciddi olmaları yönünde. Bu dava açılsın ki, bazı gerçekler de kamuoyu önünde gün yüzüne çıksın.
Hep birlikte bekleyip göreceğiz..
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum