Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
EROL POLAT

EROL POLAT

Güncellektüel

Ödüllü polisler tamam, ya diğerleri?

13 Mayıs 2020 - 01:14

Geçtiğimiz hafta Polis Haftası'ydı. Göz bebeğimiz Emniyet Teşkilatı'nın geçikmeyle de olsa günlerini kutlar, her çalışınana üstün başarılar dilerim.
''Her çalışan'' derken, elbette ki burada '' İyi Polis'' leri kastediyorum doğal olarak.
İlçemizde görev yapan 22 iyi polis, geçen hafta  Darıca Emniyet Asayiş ve Trafik Hizmetlerini Destekleme ve Yardım Derneği'nin düzenlediği bir yemekte ''Üstün Başarı gösterdikleri için Teşekkür Belgesi'yle ödüllendirildiler.
Gözümüz yok, Allah daha çok versin...
 
Şimdiiii,
Darıca Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 140 personel görev yapıyor, hem de canla başla. İlçenin nüfusuyla bunu orantılarsanız, mecburen canla başla çalışmak durumunda olduğunu görürsünüz... Zaten, yukarıda da değindiğim gibi bütün arkadaşlar bu konuda canlarını dişine takıyorlar. Ancaakkk, 140 personel içinde sadece ve sadece 22 kişinin başarılı olması veya öyle gösterilmesi biraz canımı sıktı doğrusu. Bu duruma göre, geriye kalan 118 polis başarısız sayılıyor. Hatta bu 118 polise değil teşekkür belgesi, bir yemeği dahi çok gördüler ...
Bu yazı geçiken bir yazı, önceki gün gazetemizde bu konuyla ilgili haber ve fotoğrafları görünce kendi kendime, '' Yahu bu ödüllü polislerin bir çoğunu ben kar, kış kıyamette, kavurucu sıcakta, maçlarda, konserlede görmüyorum. İt,kopuk uğursuzların peşinden koşarken de görmüyorum, fotoğraflarda gördüklerimin bir çoğu demek ki masa başında çalışan memurlardır herhalde.
Listeyi, eminim Darıca Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan ve ekibi yapmıştır. Hasan Aydoğan'ın, elini kalbine götürüp bir dakikalığına da olsa vicdanının sesine kulak vermesini tavsiye ederim.
Aydoğan'a bu anlamda şunu da sormak lazım, mevsimin, ayın, günün en zor koşullarında saat farkı gözetmeksizin, günlerce çoluğunun çocuğunun yüzünü dahi göremeyen, bu kentin huzuru için, gerekir se can güvenliği riskini de üzerine alan, Darıcalılar'ın hemen hemen her gün sokaktaki görevinin başında gördüğü polisleri biz neden o ödül töreninde göremedik?
 Bir çift sözüm de Darıca Emniyet Asayiş ve Trafik Hizmetlerini Destekleme ve Yardım Derneği Başkanı Hakan Hocaoğlu ve yönetimine; Dernek olarak, verdiğiniz yemekte neden sadece ödül alan polisler var? Mesela Basın İlan Kurumu, Şişecam gibi daha büyük bir alanda 140 personel içinden o gün müsait olanları çağırıp vereceğiniz bir yemekle onları da onere edemez miydiniz?
Yıllardır, bir şablon tutturulup, dar bir çerçevede yapılan töreni, tüm teşkilatı da içine alacak kadar geniş tutamaz mısınız? Uğursuzun, soyguncunun, katilin, esrarkeşin, tinercinin peşinde canını hiçe sayarak koşturan ve bir belgeyi bile çok gördüğünüz o polisin ruh halini hadi bir düşünün! Boynu bükük, şevki kırılmış bu arkadaşlardan nasıl verim alabileceksiniz? Soruyorum size!
Bu ve benzer törenler gerçekleri yansıtmamaktadır. Bir polis arkadaşı onurlandırıp diğerini ötekileştirmek, teşkilat içinde huzursuzluk yaratmaktadır. Umarım önümüzdeki seneler daha dikkatli olunup, konunun hassasiyetinin ne denli önemli olduğunun farkına varılır.
Benden söylemesi. 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum