Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
EROL POLAT

EROL POLAT

Güncellektüel

Darıca'nın kendi adını taşıyan gazetesi olur mu?

13 Mayıs 2020 - 01:10

Yüz elli bini aşkın nüfusa sahip bu ilçenin kendi adını taşıyan bir tek gazetesi yok!..
Kimileri için önemsiz olan bu durum,  Kocaeli’ nin diğer 11 ilçesinde değer olarak kabul edilmiş ve her birinin kendi adıyla bir gazetesi olmuş…
2004 yılında yayın hayatına başlayan Darıca Gazetesi ise yarı aç yarı tok, ama dik durarak görevini yerine getirme çabasındayken, daha geniş okuyucu kitlesine hitap etmek için ‘’Damga Gazetesi’’ adıyla yoluna devam etmiştir. İzmit’ten Maltepe’ye kadar geniş bir coğrafyada 1 yıldan bu yana yayın yapan Damga, lûzum üzerine Kocaeli’den çekilerek İstanbul’a taşınmıştır.
Bu nedenle, Darıca’da geçici olarak yayın hayatına ara veren ‘’Darıca Gazetesi’’ , şimdilerde yeniden okuyucusuyla buluşmayı hedefliyor…
Ancaaakkk!
Yüz Elli Bini aşkın nüfusa sahip Darıca’da kaç kişi bu gazeteye sahip çıkacak?
10 yılı aşkın süredir,  bu ilçede kendi adıyla yayın yapan Darıca Gazetesi’ne reklam vererek ayakta kalmasını sağlayan esnaf sayısı ne yazık ki yirmiyi otuzu geçmedi!..
Kocaeli’nin üçüncü büyük ilçesi olmamıza rağmen bu sayı utanç verici değil mi?
Markanın yasal sahibi olmamız nedeniyle biz istemediğimiz sürece hiç kimse ilçenin kendi adını taşıyan bir gazeteyi çıkaramaz!
Hatta önüne arkasına farklı bir ibare koyulsa dahi  içinde ‘Darıca’ isminin  yer alacağı bir markayı hiç kimse kanunen kullanamaz!
Biz de bu ilçenin kendisine ait olan ve 10 yılı aşkın süredir günlük olarak yayın yapan ‘’Darıca Gazetesi’’ne  bu nedenle yeniden can vermek istiyoruz… Ama, bu gazetenin kapısından içeri adımınızı attığınız an maliyetiniz aylık en az 10 bin TL!..
Kimileri gibi başka işlerle iştigal edip sırf zevk olsun, ego tatmini olsun diye gazete çıkararak birilerine yalakalık da yapmıyoruz…
Bizim işimiz, mesleğimiz gazetecilik… Biz bu  işten kazandığımızın, büyük bölümünü yine bu işte harcıyor, kalanıyla da yaşamımızı idame ettiriyoruz.
 Yani, bir anlamda gazeteciliği hobi amaçlı ve amatörce değil,  profesyonel olarak yapıyoruz …
Darıca Gazetesi’nin yeniden yayın hayatına başlaması ve idamesi için başta biz olmak üzere herkese büyük görevler düşüyor…
Bu kentte bu gazeteye, sahip çıkacak sadece 20-30 esnaf ve iş adamı olmamalı…
Ve…Hiç kimse, ama hiç kimse,  10 yıldan bu yana okuyucusuyla buluşan Darıca Gazetesi için ’’Yanlı haber yapıyor’’ , diyemez!
İşte bu nedenle Darıca Gazetesi, ister benim olsun, ister başkasının olsun, ama mutlaka hayatta olsun!..
Eğer bu markayı ‘’Ben yaşatırım’’ diyen varsa da  buyursun gelsin görüşelim!..
Kocaelinin on iki ilçesini onbirinde kendi adıyla yayın yapan bir gazetesi varsa, üçüncü büyük ilçesi olan Darıca’nın neden gazetesi yok?
Başta bu kentin ileri gelenleri, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, Darıca’da yaşayan, siyasetin içinde olan ve iş yapan herkes şapkasını önüne koyup bir kez daha düşünmeli!...
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum