Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
EROL POLAT

EROL POLAT

Güncellektüel

Darıca CHP'nin hesabı tutmaz!

13 Mayıs 2020 - 01:09

Bir yandan CHP  Millletvekili M. Hilal Kaplan, diğer yandan İlçe Başkanı Selman Kösali, Gebze Belediyesi eski başkanlarından Sedat Tüze ve geçen dönemin belediye başkan adayı Hüseyin Özdinçer, var güçleriyle kollarından asıldıkları Cengiz Hamşioğlu’nu, ite kaka da olsa Darıca Belediye Başkan Aday adaylığı için ikna etmeyi nihayet başardılar…
Bunu nasıl başardılar bilmiyorum!..
 ‘ Nuh’ diyen, ancak ‘Peygamber’ demeyen Hamşioğlu’nu, aylar sonra belli ki bir takım vaatlerle kandırmışlar !.. 
Benim bildiğim, neredeyse 1 yıldan bu yana Cengiz Hamşioğlu’na, ‘n’olur, gel aday adayı ol’’ deniliyordu!..
Ak Parti’den sonra ikinci parti konumundaki koskoca CHP’nin, Darıca’daki kaderini belirleyen üç, bilemediniz beş isim, neredeyse el etek öperek ikna ettikleri Hamşioğlu’na muhtemelen aday olma garantisini  verdiler!..
Çünkü onlara göre…
Aday adaylığını açıklayarak erken yol almaya çalışan Yakup Törk’ün, Darıca’da ikinci en çok seçmene sahip olan Kars ilinden olması, en çok seçmene sahip Erzurumlular’ı üzecekti !...
 Bu hesabın içine giren yukarıda belirttiğim 3-5  CHP’li, sırf Erzurumlu seçmeni üzmemek için bir Erzurumlu bulmalıydı !..
Erzurumlu olan Darıca Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Saide Aslan Çalışkan’ı partilerinden aday olarak görmek istemeyen bu arkadaşlar, Çalışkan’ın bu yöndeki düşüncesinin de önünü kesmek için sıradan olmayan Erzurumlu bir isme ihtiyaç duymuşlardı kendilerince!
İhtiyaç duyulan isim de elbette ki Cengiz Hamşioğlu’ydu!..
Her halinden allem ve de kallemlerle ikna edildiği belli olan Cengiz Hamşioğlu, eğer aday gösterilirse CHP, Darıca’daki en büyük hezimetini yaşayacaktır!
Çünkü…
Siz, sırf Erzurumlular’ın seçmen sayısının çoğunluğuna iştahlanırsanız, yanılırsınız… 
Benim bildiğim Erzurumlular’ın büyük çoğunluğu, CHP’ye oy vermeyecektir… 
Sol partilerin zorlanarak oy aldığı Dadaşlar, aynı zamanda hemşerileri ile olan bağa önem verirken, bu yüzden yöre dernekçiliğinde de en başı çekmektedirler. Erzurum bölgesi derneklerine dahi uğramayan, hemşerileriyle de iç içe olmayan Hamşioğlu’nun bu nedenlerle Erzurumlular tarafından tanınmıyor olması seçimlerde partisine ve kendisine büyük sıkıntı yaşatacaktır !..
Merak ettiğim diğer bir konu ise illa da Erzurumlu bir isimle yola çıkmak isteyen CHP’nin Darıca’daki kurmaylarının, bu yönde neden Mehmet Emin Akın’ın da kapısını aşındırmadıklarıdır!..
1989-1994 yıllarında Gebze Belediye Başkanlığı yapan M. Emin Akın’ın Erzurumlular üzerinde ayrı bir yeri vardır her zaman… Sol partilere oy verirken oldukça cimri olan Erzurumlular, M. Emin Akın söz konusu olduğunda bu konuda bonkörlüklerini orta yere de koyarak el üstünde onu Gebze Belediyesi başkanlık koltuğuna oturttular.
İstedikleri zaman sol partinin adayını da belediye başkanı yapacak güce sahip olan Erzurumlular’ın bu bağlamda istedikleri ve aradıkları isim Cengiz Hamşioğlu değil gibi geliyor bana!..
Benden söylemesi…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum