Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
EROL POLAT

EROL POLAT

Güncellektüel

CHP'li Yakup Törk, ders alır mı?

13 Mayıs 2020 - 00:58

Darıca CHP İlçe başkanlığı için geçtiğimiz pazar günü yapılan kongre, bazı gerçeklerin de gün yüzüne çıkmasına vesile oldu…
Darıca’da CHP denilince ilk akla gelen isimlerden olan ilçe başkanı Yakup Törk, genel kuruldaki oylamanın ardından diğer aday Hakkı Koçak’a sadece ve sadece 30 oy fark atabildi.
Yaklaşık olarak 5 yıldan bu yana CHP’de siyaset yapan , bununla birlikte, Belediye Başkan adayı, milletvekili adayı olan, ilçe sekreterliği yapan, ilçe başkanlığı yapan üstelik Darıca’da doğan ve Darıca’da, Gebze’de inşaat sektöründe isim yapan Yakup Törk, partisi dışında hemen hemen hiç kimsenin tanımadığı İl yöneticisi Hakkı Koçak’ı sadece ve sadece 30 oyla ancak geçebildi. Üstelik Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan’ı da arkasına alarak..
Şimdi…
Yakup Törk, şapkasını önüne koysun bir düşünsün bakalım oy kullanan 247 delegenin hemen hemen yarısı kadarı neden kendisi lehine oy vermedi?
Demek ki, CHP Darıca’da önemli derecede bir sıkıntı var!
‘’Kol kırılır, yen içinde kalır’’ sözüne sadık kalan partililer bu sıkıntıyı hiç bir zaman dile getirmedi. Ancak sandığın dili olmasa da açıldığında Yakup Törk’ten yana olan rahatsızlığı bağıra bağıra kapalı spor salonunun içinde yankılattı.
Yakup Törk’ü severim, hiç bir saygısızlığını da görmedim, eminim bir çok partili de seviyordur… Bu kişisel bir durum elbette… Ancak siyasi anlamda bu sevgi girdabının içinde boğulmayan önemli sayıdaki delegasyon, sandıkta, ‘’O iş ayrı, bu iş ayrı, ben CHP’nin menfaatlarına bakarım arkadaş’’ şeklinde düşünerek Yakup Törk’e oy vermedi.
Yani, Darıca CHP’li delege duygusal davranmadı..
 
Ben dışarıdan baktığımda, tablo aynen şu;
Bir önceki başkanlardan Merhum Salim Durulmuş, Ertan Kayıkçı, Selman Kösali, Seyfettin Kayabey, Baykal Kaya, Hüseyin Koca ve Şinasi Serdar’dan sonra bayrağı devralan Yakup Törk, geçmişten bu güne ilçe örgütüne bir yenilik katamadı.
Darıca, hem sosyal, hem nüfus hem de fiziki olarak  değişti ama İlçe Örgütü’nde gözle görülür bir gelişme olmadı. 
Kaldı ki, geçmişteki dönemlerde, maddi imkanlar da bu kadar iyi değildi.
 
Yakup Törk, partisinden ziyade kendisine oynadı. Yani, hep kafasında belediye başkanı ve milletvekilli olma düşüncesi vardı. Bu nedenle, ilçe başkanlığını bir sıçrama tahtası, bir tanıtım bilboardı  gibi görüp, genel merkeze  ‘eli bayraklı en önde yürüyen adam imajı vermeye çalıştı.
Tüm bunların yanında üyelere ve delegelere söz verdiği vaadlerin arkasında durmadı. 
Ve…
Yakup Törk, sırf koltuk uğruna partili dahi olmayan onlarca kişiyi 1 gün önceden delege yapıp asıl tabandan gelenlere sırt çevirdi. Bu da oy kullanamayan gerçek partililerin Törk’ün aleyhinde kulis yapmasına neden oldu…
 
Birileri, ya da Yakup Törk’ü destekleyenlerden birileri, bu durumu kendisine etraflıca anlatsaydı emin olun kongrede tulum çıkarırdı ve hatta o kongrede kendisine rakip dahi çıkmazdı.
 
SAĞLICAKLA…

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum