Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
EROL POLAT

EROL POLAT

Güncellektüel

Bak sen şu Muş'lu adama

13 Mayıs 2020 - 01:48

Yıl, 1979…
Sabahın erken saatleri…
Anadolu’dan gelen bir otobüs, yolcularını indirmek için Gebze Anibal Kavşağı’nda durdu…
Şoförün sağ ön camın alt tarafındaki küçük tabelada, ‘’Muş- İstanbul’’ yazısı vardı..
 
Bir kaç yolcuyla birlikte kızıla yakın kıvırcık saçlı bir genç adam da aşağıya indi. Bir elinde valiz, diğer elinde not kağıdıyla sağına soluna bakıp durdu, belli ki bir adres arıyordu. 
Memleketten söylemişlerdi, ‘’Gebze’ye indiğinde falanca kişiyi bul, selam söyle o sana yardımcı olacak, sana sahip çıkacak’’ dendi..
 
Tek başına, bir başına geldiği Gebze’de öğretmenliğini yaptığı Gebze Lisesi’nin banka işlerine de koşuşturuyordu… 
Gide gele kurulan dostluk aşka dönüşünce bankadaki kıza evlenme teklif etti. 
Evlilikle birlikte, kaderi de değişti…
 
Nail Çiler…
Dişiyle tırnağıyla verdiği mücadelesi kısa sürede meyvesini vermiş ve 4 sene sonra ilçenin ilk özel dersanesinin kurucuları arasında yer almıştı.
Diğer yandan, Gebze’de kırtasiye dükkanı açarak ticaret hayatına da atılan Nail Çiler, daha sonra otomotiv sektörüne girmekle kalmamış aynı zamanda 1994 yılında Gebze Ticaret Odası Meclis üyeliğine, 5 yıl sonra da Yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti.
Çok kısa sürede başarı merdivenlerini hızla ve emin adımlarla çıkan Çiler, 2005 Yılında Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na getirildi. 2009 Yılı şubat ayında yapılacak olan Gebze Ticaret Odası seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Nail Çiler, FETÖ’cülere rağmen seçimlerden zaferle çıkmayı başardı.
GTO’yu sadece üyeleri için değil, Gebze Bölgesine sunacağı önemli katkılarla da gündeme taşıyan Nail Çiler, toplumun nabzını tutmayı ve taleplerine ivedilikle ve kesin olarak çözüm getirmeyi kendisini ilke edinmişti.
Göreve gelir gelmez, kolları sıvayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, sadece Gebze değil, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nı da ayrı tutmayarak eşit mesafede destek veriyordu.
Nail Çiler ve ekibinin Gebze Bölgesi’ne sunduğu katkıları yazmaya kalksam binlerce sayfayı göze almam gerek, ama benim aklıma ilk gelen, şu an ciddi ciddi konuşulan İstanbul Metrosunun Gebze ile bağlantısının bir kaç yıl önce Çiler tarafından gündeme getirilmesiydi. Şu an bu konuda yetkililer ciddi ciddi adımlar atarken,  Gebze’de bir üniversite kurulması fikrinin babası olan Nail Çiler, Fatih’in Otağı Hünkar Çayırı’nın peşkeş çekilmesinin önüne geçilmesinde en büyük pay sahibiydi elbette…
Sadece, eğitim konusunda değil, sağlık konusunda da önemli projelere imza atan Nail çiler, Çayırova’da Kızılay Hizmet Binası’nın yapımı için çoktan kolları sıvamıştı bile.. Dilovası’nda da yapımı biten ‘’ Sosyal Market’’ projesi benim unutamayacağım hizmetlerden biridir. Ekonomik durumu iyi olmayanlar için yapılan bu markette yoksul vatandaşlar giyimden, temizlik ürününe, gıda maddelerinden et ve süt ürünlerine kadar istediği her şeyi ücret ödemeden alabiliyor. 
 
Darıca’ya da bu güne kadar önemli katkılar sunan Nail Çiler ve ekibi, önceki gün Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Yılmaz Serçe ile birlikte esnafı ziyaret ederek, sanayi sitesine bir sosyal tesis kazandırma projesini hayata geçireceklerinin sözünü verdi. Bununla birlikte Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’la önceki gün bir araya gelen Nail çiler, Pirireis Mahallesi’ne Darıca Belediyesi ile ortaklaşa bir İlkokul yapma söz verdi.
 
Adeta bir belediye başkanı,bir milletvekili gibi çalışan, bir STK gibi vatandaşın yanında olan, bir öğretmen, bir ağabey gibi herkesin yardımına koşan Gebze Ticaret Odası Yönetim kurulu Başkanı Nail Çiler’i ne kadar anlatırsak anlatalım kelimeler gerçekten yetersiz kalır. Ama yine de bir teşekkür etmek boynumuzun borcudur. ‘’Teşekkürler Nail Çiler, teşekkürler GTO’’

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum