Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vekil Tarhan'dan 16 Ocak mesajı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 16 Ocak Basın Onur Günü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı

Vekil Tarhan'dan 16 Ocak mesajı
15 Ocak 2022 - 10:56
Tahsin Tarhan yayınldaığı mesajında şunları söyledi;
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk ve tek basın toplantısını İzmit Av Köşkünde 16 Ocak 1923 tarihinde gerçekleştirmesinin ve Cumhuriyeti ilan edeceğini ilk kez açıklamasının yıldönümünde Basınımızın Onur Gününü buruk bir sevinçle kutluyorum. Bu burukluğun sebebi 2021 yılında basın özgürlüğüne yapılan müdahalelerin kendini çok daha fazla hissettirdiği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte iktidarın ‘tek adam’ yönetimine evrildiği süreçte, ‘tek sesli’ medya yaratma planının, ivme kazanmasıdır.

Kamu gücü kullanılarak ulusal medyanın yüzde 95’inin tam kontrolüne alan iktidarın, ‘muhalif’ medyayı adeta çökertmek için RTÜK, BİK ve Yargıyı önemli araç olarak bu yıl da sınırsızca kullandığına üzülerek şahit olduk.

2021 yılı özgürlükler karnesinde ne yazık ki ülkemizin sınıfta kaldığını ortaya koydu. 2021 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 153’üncü sırada bulunmamız basınımızın ne zor şartlarda mesleğini icra etmeye çalıştığının da en önemli göstergesidir. 

Anayasamızın 28.maddesinde “Basın hürdür, sansür edilemez” hükmü basınımızın mesleğini özgürce yapmasının en önemli teminatıdır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” demiştir. Bu sözlerin basınımıza ve siyaset dünyasına rehberlik etmesi gerektiğini bu güzel gün münasebetiyle bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Basın mensuplarının düşüncelerinden dolayı işten atılmadığı, cezaevlerinde basın suçlusunun bulunmadığı, baskılardan uzak özgür ve bağımsız gazeteciliğin yaşanacağı bir Türkiye dileğiyle, kalemini kul etmeyen, mesleğini halk için icra eden, tüm basın emekçilerimizin 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutluyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum