Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Yavuz: "Vaka sayılarının düşmüş olması bizi rehavete kaptırmasın"

Her yıl 1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ümit İlbayı ve Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Özdilek AVM mevkiinde bulunan polis-jandarma trafik kontrol noktasını ziyaret etti.

Vali Yavuz: "Vaka sayılarının düşmüş olması bizi rehavete kaptırmasın"
06 Mayıs 2021 - 23:46
Burada görevli personelin günlerini kutlayan Vali Yavuz, hatıra fotoğrafı çektirdi. Yol güzergahında uygulama kapsamında durdurulan araç sürücülerine broşür veren, pişmaniye ikram eden Vali Yavuz, alınan karar, tedbir ve kurallara uyulması noktasında hatırlatmada bulundu.

“YAYA ÖNCELİĞİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”
Ülke ve  Kocaeli genelinde bir çok projenin hayata geçirildiğini ifade eden Vali Yavuz, “Kırmızı düdük, 'Kemerin ses getirsin', 'Bu yolda hep birlikteyiz' ve 2019 yılında 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' sloganı ile başlatılan projesi en güzel örneğini teşkil etmektedir. Tüm ülkede olduğu gibi Kocaeli’mizde de düzenlenen yaya önceliği kırmızı çizgimizdir teması ile düzenlenen yaya önceliği proje çalışmalarına bir yenisi daha eklenmiş bulunmaktadır. Her türlü trafik etkinliklerimize ağırlık vererek, can ve mal kayıplarını büyük ölçüde azaltacaktır. Emniyet ve jandarma teşkilatımıza teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“69 NOKTADA PAZAR YERİ AÇACAĞIZ”
"Tam kapanma döneminde olmamız vesilesiyle emniyet ve jandarma teşkilatımızın şehrin giriş ve çıkışlarında denetimlerine devam ediyor" diyen Vali Yavuz, “Kamu görevlileri bir program dahilinde hafta sonu da dahil olmak üzere görevlendirilmiş çalışmalar devam ediyor. İnşallah Cumartesi günü 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ilimizde 69 noktada pazar yerini açacağız. Özellikle üreticilerimizin yetiştirmiş olduğu ürünleri tüketiciyle buluşturulması konusunda hükümetimizin almış olduğu kararı yerine getireceğiz. Pazar yerinde alacağımız tedbirlerle yoğunluğu arttırmayacak, gerekli her türlü planlama ve tedbir tarafımızdan çalışılmış ve açıklanmıştır” dedi.

“LÜTFEN SIRASI GELEN AŞISINI OLSUN”
Vaka sayılarının her geçen gün düştüğünü söyleyen Vali Yavuz, “Bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Vaka sayılarının düşmüş olması bizi rehavete kaptırmasın. Vatandaşlarımızın kurallara uymasını bekliyoruz. Sitelerde ayrıcalık söz konusu değil, siteleri de denetliyoruz. Çocuklarımızı sokağa ve oyun parklarına bırakmayalım. Kaymakamlarımıza ve ilçe belediyelerimize talimat verdik. Oyun gruplarının kapatılması yönünde. Böylesi bir dönemde fedakarlıklarımızın boşa çıkmaması için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Daha az kurallara uyan kardeşlerimize idari yaptırımlarımızı uyguluyoruz. Aşılamada hala bir dirençle karşı karşıya olduğumuzu söylemek isterim. Elimizde yeteri kadar aşı var. Lütfen sırası gelen aşısını olsun. Aşı karşıtlığı yaparak insanları aşılamadan caydırarak varabileceğimiz bir menzil yoktur. Basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum