Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Yavuz, muhtarlarla bir araya geldi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, muhtarlarla toplantı dizisinde Derince muhtarlarıyla bir araya geldi. Vali Yavuz, "Minimum 150 bin kişiyi yakın zamanda aşılamamız lazım. Eğer bunu yapmazsak eylül ayında kısıtlamalar tekrar gelebilir" dedi

Vali Yavuz, muhtarlarla bir araya geldi
16 Temmuz 2021 - 17:15
Derince Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ konulu resim sergisini gezen, Resim Öğretmeni Hakan Öztürkve öğrencileri kutlayan Vali Yavuz, muhtarlarla gündemi değerlendirdi. Toplantıya; Derince Kaymakamı Cemil Aksak, İl Jandarma Komutanı Albay Ümit İlbayı, Derince Belediye Başkan V.  Kenan Yalçın, daire müdürleri, kurum yetkilileri ve Derince ilçe muhtarları katıldı.

Devletin rolü ve kamu hizmetlerinin sunumu hakkında açıklamalarda bulunarak konuşmalarına başlayan Vali Seddar Yavuz, pandemi döneminde 1,5 milyon civarında talebin karşılandığını, özellikle muhtarlarla irtibat kurarak ihtilaç sahibine ulaştıklarını anlattı.

AŞILAMANIN ÖNEMİ
Vali Yavuz, Covid-19 aşılamasıyla ilgili de bilgi verdi, şunları söyledi:

“- Aşılamayı 10- 15 gün içerisinde bitirebilirsek Kocaeli olarak büyük bir başarıya imza atmış olacağız. Vaka sayıları şimdiden %25 %30 arttı. Şimdi toplumsal bağışıklığı kazanmamız lazım.
Lütfen çocuklarınıza, mahalledeki insanlara anlatın bunu. Bu aşıyı olmamız ve minimum 150 bin kişiyi yakın zamanda aşılamamız lazım. Eğer bunu yapmazsak eylül ayında kısıtlamalar tekrar gelebilir. Bunun varyantları çoğalmadan süratle bastıralım. Çok mu memnunuz maske taktırmaktan? Değiliz. Bu yüzden rica ediyorum bu konunun altını çizin. Şimdi sadece Covid yok ki, başka hastalıkları ne zaman tedavi edeceğiz. Hastanenin bir kısmını Covid’e ayırıyoruz peki diğer hastalar ne olacak?  Bu da başka bir sorun. Bu yüzden ben size inanıyorum günlük en az 30 bin aşı yapmamız lazım. Siz belirleyin biz gelelim ve aşılayalım.”

Vali Yavuz, toplantı sonunda pandemi sürecindeki gayretli çalışmaları ve birçok alanda verdikleri hizmetlerden dolayı muhtarlara başarı belgesi ve hediyelerini verdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum