Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Yavuz; "15 Temmuz işgal hareketidir"

​​​​​​​Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi Programında konuşan Vali Seddar Yavuz, “15 Temmuz  bir darbe girişimi değildir bir işgal hareketidir. Çocuklarımıza dini eğitim vermediğimiz sürece bu tür yapılar yeniden hortlar” dedi

Vali Yavuz; "15 Temmuz işgal hareketidir"
12 Temmuz 2021 - 18:49
Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi Programı Valilik Yerleşkesi’nde bulunan Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra ilçe kaymakamları, İl Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Çil, Ziraat Odası temsilcileri ve davetliler katıldı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan işletmelerine yüzde 50 oranında hibe desteği verilecek. Hibe programından faydalanmak isteyenler 30 Temmuz’a kadar İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne giderek başvuruda bulunabilirler. 2021 yılında büyük ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yönelik yatırımların desteklenmesinde inşaat konusunda yeni ahır, ağıl yapımı veya kapasite artırımı çalışmalarında yüzde 50, çadır alımında yüzde 50, yem hazırlama makinesi, gübre sıyırıcısı sistemi, seyyar süt sağım makinesi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi, otomatik suluk alımında yüzde 50 oranında hibe uygulanacak.

Programda konuşan Vali Seddar Yavuz, “İlimizdeki teknik eleman sayısı ciddi bir rakamda. 230’un üzerinde mühendisimiz var. Bu kadar mühendisimiz ve teknikerimiz varsa bizim sağda solda gezmemize gerek yok. Çalışkan bir çiftçimiz var. Ben anne babası tarım yapan bir aileden geldim. Geldiğimiz yeri unutmayacağız. Şu anda köyleri insanlar boşaltıyor. Örneğin Ordu’nun köylerinde yaşlı nüfusun dışında yaşayan yok. Binlerce dönüm araziyi kime ektireceğiz? Bu tür destekler iyi bir şekilde anlatılmalı.

“TARIM KENTİ KOCAELİ”
Tarım arazilerinin amaç dışı kullanılması kabul edilebilir bir durum değildir. Tarım ile uğraşmak isteyenlerin teşvik edilmesi gerekir. Proje ofisleri kuracağız. Kendimizi daha fazla zorlamalıyız. Hepimiz bir seferberlik ilan etmeliyiz. Kocaeli bilim, sanayi ve teknoloji üssü olarak tanımlanıyor. Turizm kenti bir Kocaeli tanımlamamız lazım. Tarım kenti Kocaeli tanımlamamız gerekir.

“DEVLET REKLAM YAPMAZ”
Biyogüvenlik, siber güvenlik ve gıda – arz güvenliği artık çok önemli. İç Anadolu Bölgesi’nde bazı yerlere kuraklıktan dolayı biçer döverler girmedi. Kendimiz üretmemiz gerekiyor. Türkiye tüm eleştirilere rağmen dünyada bu işi en iyi yapan ülke. Bu şehir 1 buçuk milyon evde bakım hizmeti yapmış, konuşuluyor mu? Çünkü devlet reklam yapmaz. Hep beraber bu hizmetleri yaptık. Gıda, paranız olsa da ulaşamayacağınız kadar değerlidir.

“KANDIRA’NIN BOŞALTILMAMASI LAZIM”
Dünya şehir devletlerine doğru gidiyor. Küresel yapılar şehir devletleri görmek istiyor. Eğer aziz Türk Milleti bağımsız ve onurlu yaşayacaksa dünyadaki trendleri görmek lazım. Türkiye kadar vatandaşına sağlık hizmeti veren bir ülke yok. Avrupa’da Covid-19 olursan 30 bin Euro istiyorlar. Türkiye’de ne kadar ödüyorsunuz. Hiç. Ücretsiz tedavi yapılıyor, ilaç kapınıza geliyor. Param yok dersen para verilir, ekmeğin verilir. Türkiye birçok şeyi başarmış bir devlet. Valilik proje ofisimiz çiftçilerimize destek olacak. Müracaatlar süratle gerçekleşsin. Kandıra’daki hayvancılık hepimizin yüzünü güldürüyor. Kandıra’nın boşaltılmaması lazım. Herkesin tarım arazilerini boşalttığı bir Kandıra istemiyorum ben.

“FINDIK ÜRETİMİNİ ARTTIRACAĞIZ”
Büyükşehir ile ortak çalışmayı seviyoruz. Bütün fındık alanlarında üretimimizi 1 seneye yüzde 100 arttırmayı planlıyoruz. Lütfen bu projemizi destekleyin. Böylelikle tarımsal potansiyele de katkı sunmak istiyoruz. Engebeli arazilerde de fındık ekeceğiz. Her yere iğneli yapraklar dikmenin bir anlamı yok. Bu bölgede ıhlamur çok güzel olabilir. Tarih bize zaten buralarda hangi ağacın olması gerektiğini gösteriyor.

“KEŞKE KOCAELİ GİBİ 20 ŞEHİR OLSA”
Güzel işler yapmayı hedefliyoruz. Her alanda iş birliğimizi arttırmalıyız. Daha çok koordine olabiliriz. Bu şehir orta üst teknoloji kullanan dünyayla yarışan bir Kocaeli var. Keşke Kocaeli gibi 20 tane şehir olsa bu ülkede. Herkesin hedefi büyük Türkiye olmalı. Herkes ben ne yapabilirim sorusunun kendisine sormalıdır. Oturduğumuz koltuğun bir vebali var. Bu ağır bir vebaldir. Mesailerimizi niçin geçiriyoruz? Mesainize gelmemeniz de çalmaktır. Bu çok ağır bir şey. Hepimiz kamu hakkını bilmemiz gerekiyor. Bu kavram çok önemli. Çalışma arkadaşlarımızın azmini çok iyi gördüm. Millet patron biz işçiyiz. Biz milletin patronu değiliz. Milletimizin hizmetkarı olmak bizim için onurdur.

“ÇOCUKLARIMIZ DİNİNİ BİLMELİ”
15 Temmuz  bir darbe girişimi değildir bir işgal hareketidir. Biz FETÖ’nün arkasındaki güçleri iyi biliyoruz. İnsanın en önemli varlığı aklıdır. Aklınızı lütfen kiraya vermeyin. Aklını kiraya vermeyen, düşünen, düşündüğünü hayata geçiren samimi insanlar olmalıyız. Çocuklarımıza dini eğitim vermediğimiz sürece bu tür yapılar yeniden hortlar. Çocuklarımız dinini bilmelidir.

“AKLAMAYA ÇALIŞANLARDAN NEFRET EDİYORUM”
Dinini bilmeyen çocukların yarın başka bir hokkabaz tarafından kandırılamayacağını bilemeyiz. 15 Temmuz’u unutturmamalıyız. Milli birliğimizi muhafaza etmeliyiz. Mağdur olanlar elbette olabilir ama buradan hareketle 15 Temmuz işgal girişimini aklamaya çalışanlardan nefret ediyorum. Gölbaşı’nda 52 kardeşimizi katleden alçak bir yapıya karşı başka bir düşünce içerisinde olmamız ihanetin bir parçası olduğumuzu gösterir. Kurban Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum