Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Aksoy'dan "Suriyeli uyarısı"

İstanbul’dan sonra Kocaeli’de de yabancı uyruklu şahıslara yönelik tanınan “geçici ikamet izni” uygulaması iptal edildi. Vali Aksoy, bu konudaki denetimlerin başlanacağını ifade etti.

Vali Aksoy'dan "Suriyeli uyarısı"
23 Temmuz 2019 - 17:49
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, dün öğle saatlerinde Darıcalı muhtarlarla buluştu. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un, Darıca sahilde düzenlediği toplantıya Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, il ve ilçe birim müdürleri, mahalle muhtarları katıldı. 
Kocaeli Valisi Aksoy’un toplantıda en dikkat çeken konuşması son günlerde gerek yurt genelinde gerekse ilçe kamuoyunda tartışmalara konu olan “Suriyeli göçmenler” ile ilgili beyanatı oldu.  Vali Aksoy “bundan sonra İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa Valilikleri’nde Suriyelilere yönelik geçici ikamet izni verilmeyecek” diye konuştu. Vali Aksoy’un bu açıklamasına göre Kocaeli’nde geçici ikamet süreleri dolan yabancı uyrukluların geldikleri yerlere gönderileceği belirtildi. Vali Aksoy, ayrıca göçmen kaçakçılığı konusunda vatandaşları uyararak  kentimizin göçmen ticareti konusunda güzergah olduğunua dikkat çekerken bu konuda yabancı şahısların ve dikkat çeken kişilerin emniyet yetkilillerine bildirilmesi tavsiyesinde bulundu. 
ÇOCUKLAR ÇALIŞTIRILAMAYACAK
Vali Aksoy, muhtarlara “bölgenizde ilkokul çağına gelmiş çocukları mutlaka takip edin. Okula gidip gitmedikleri konusunda mutlaka bilginiz olsun. Gitmiyorsan ilgili birimlere bizlere bildirin.” diye konuştu. Öte yandan okul kenarındaki işyerlerin denetlenmesi tavsiyesinde bulunan Vali Aksoy kesinlikle okulla ilişkisi bulundurulmayan şahıslar eğitim kurumlarının yakınında bulundurulmamasını bu konuda gerekli denetimlerin yapılmasını istedi. Vali Aksoy daha sonra muhtarlardan gelen sorunları dinledi, çözüm önerisinde bulundu. 
DARICA’DA “AÇIK KAPI”UYGULAMASI
Öte yandan Kocaeli Valiliği’nin bir süre öncesi başlattığı “açık kapı” uygulmaası Darıca’da da yapılacak. Bilindiği gibi proje kapsamında Kocaelililer Ankara’ya yansıtmak istedikleri sorunları direk Kocaeli Valiliği’ne bildirebilecekler. Bu konuda Darıcalılara kolaylık tanıyan Vali Aksoy bu uygulamanın Darıca’da da başlanacağının altını çizdi.