Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Türkiye Kick Boks Şampiyonası, Kocaeli'de başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kick Boks Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Kick Boks Şampiyonası açılış töreni gerçekleşti.

Türkiye Kick Boks Şampiyonası, Kocaeli'de başladı
22 Haziran 2022 - 11:22
78 ilden 4 bin 850 sporcunun katılımıyla İzmit Yahya Kaptan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenen programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaşar Çakmak, Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, antrenörler, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı. 
Bando eşliğinde sporcuların salonda yerlerini alması, selamlama korteji, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Dünya 2.’si Özcan Aktar Mermer, Kick Boks Eski Milli Takım Antrenörü Spor Hocası Aşkın Kahveci ve Kick Boks sporcularının gösterileri izlendi. 
Beğeni ile izlenen gösterilerin ardından Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaşar Çakmak’ın açılış ve selamlama konuşmalarını yaptılar. 
Vali Seddar Yavuz yaptığı açıklamalarında şunları kaydetti: “Değerli konuklar, sevgili hakemlerimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımız, öncelikle bilim, sanayi, teknoloji, inovasyon ve bilişim merkezi ve başkenti Kocaeli’ye hepiniz hoş geldiniz. Bu şehir yaklaşık Türkiye’deki 70 ilden daha fazla vergi veren, kısaca ülkemizin her bir ilinde yapılan hizmet ve yatırımları finanse eden Türkiye’nin 4.’cü şehridir. İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en çok vergi veren şehir Kocaeli’dir. Bunun yanında Türkiye’yi dünya ile yarıştıran bilim ve teknolojide şuanda ulaştığımız seviyenin yeri burasıdır. Bugün ne kadar övündüğümüz teknoloji varsa Kocaeli’den geçmeden yapılabilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla Kocaeli lider ve ilkler şehridir.”
Kocaeli Bir Spor Kentidir
Kocaeli ilinin spor alanındaki yatırımları ve faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Yavuz: “Aktif sporcu sayısıyla ulusal, uluslararası ve olimpiyatlarda dereceye giren sporcularıyla ve altyapısıyla Kocaeli bir spor kentidir.  Şunu net ve açık bir şekilde söylememiz gerekir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan döneminde her alanda olduğu gibi özellikle spor altyapısında bir ilki gerçekleştirmiştir. Bugün illerimizden ilçelerimize ve semt sahalarımıza kadar modern tesislerle donatılmış bir ülkeden bahsediyoruz. Yurt dışına gittiğimizde özendiğimiz hangi tesis varsa daha iyisini biz Türkiye’de yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştireceğiz ve bu ülkeyi daha iyi hale getireceğiz. Özellikle bu turnuvanın ilimizde düzenlenmesinde emeği olan başta çok kıymetli dostum Federasyon Başkanımıza ve sporu ve sporcuyu destekleyen çok kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, tüm kulüplerimize, sporcularımıza ayrı yarı teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz, kazasız belasız bir turnuva diliyorum.” dedi. 
Konuşmaların ardından Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, Vali Seddar Yavuz’a hediye takdim ederek, teşriflerinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti. 
İl sporcularıyla bir araya gelen Vali Yavuz, onlarla günün anısına fotoğraf çekilerek, her birine başarı dileklerinde bulundu. 
Program, yerlerini alan protokol üyelerinin müsabakaları büyük heyecanla izlemesiyle devam etti. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum