Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Türk Sağlık-Sen'de Çeker yine başkan seçildi

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi’nin 7. olağan genel kurulu MÜSİAD Sosyal Tesisleri’nde yapıldı.

Türk Sağlık-Sen'de Çeker yine başkan seçildi
20 Kasım 2021 - 23:12
Başkan Ömer Çeker ve Sağlık Eğitimcileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Engin Paşaoğlu’nun başkan adayı olduğu kongrede divan başkanlığını Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Yaşar Şanlı, Türk Diyanet Vakıf-Sen Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı, Rıfat Oypan ve Sultan Kılıç üstlendi. Kongreyi MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt ve Aile Hekimleri Derneği Başkanı Recep Pehlevan da takip etti.

ADAYLIĞI DÜŞTÜ
İki adaylı geçmesi beklenen kongrede, Engin Paşaoğlu’nun yönetim listesinde bulunan Mevlüt Dinçer, Osman Baran, Muhittin Taş, Ayşe Kirazlı, Kadriye Levent, Hasan Çalık, Ahmet Kayan, Cemal Dinç, Harun Yaşar Yavuz ve Murat Güner rızaları olmadan isimleri yazıldığı gerekçesiyle listeden çekildi.  Paşaoğlu’nun listesinde üst kurul delegesi olarak ismi yazılan rakibi Ömer Çeker de listeden çekildi. Toplam 11 ismin listeden çekilmesiyle Paşaoğlu’nun adaylığı düştü.

GURUR KAYNAĞIMIZ
Kongrenin açılış konuşmasını Ömer Çeker yaptı. Çeker, “Ekmek kavgasının önüne koyduğumuz  Türkiye, sevdamız ve gurur kaynağımızdır. 2 yıldır pandemi ile mücadele ediyoruz. Bu süreçte fedakar sağlık çalışanları ülke adına gayrette bulunup canla başla mücadele ettiler. Sağlık çalışanlarının sorunlarını tespit edip yetkililere ilettik. Sağlık çalışanlarının sesi olduk. Asla mücadeleden geri durmayacağız. Toplu sözleşme süreci yaşadık. Tarihi toplu sözleşme diye ortada dolaşıyorlar, yüzde 21 zam isterken yüzde 12’ye imza attılar. Türkiye Kamu-Sen bunlara itiraz edip masayı terk etti. Biz çalışanın yararına olmayan hiçbir şeye evet demeyiz” dedi.

TÜRK YAZANI MAKBUL
MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt ise konuşmasında, “Tüm memur arkadaşlarımıza açık çağrımızı yapıyorum. Sendikanın, önünde Türk yazanı makbuldür. Milliyetçi, ülkücü hareketin her mensubu her zaman yanımızdadır. Pandemi sürecindeki fedakarlıklarınız takdire şayan. Kongrenin de hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadesini kullandı. Recep Pehlevan da, “Türkiye’de ilk defa bir sendika boyutunda aile hekimleri çalışma komisyonu kuruldu. Türkiye de ilk defa bu kurulduysa ve diğer iller takdir ediyorsa bu sendika iyi çalışıyordur. Aile hekimlerinin hakları için her zaman mücadele edeceğimizi belirtelim” dedi.


UMARIM TEKRARLANMAZ
Engin Paşaoğlu’nun adaylıktan çekilmesinin ardından yeniden söz alan Ömer Çeker, “Kendimi sizlere anlatacak değilim. 25 yıldır bu davanın içerisindeyim. Biz tarihimizde kimsenin onayını almadan iş yapmadık. Bir şube başkanının onayı alınmadan kimse üst kurula yazılmamalı. Umarım bu bir daha tekrarlanmaz. Tarlada ayak izi olmayanın yemekte yüzü olmaz” dedi. 

KAZANAN SENDİKAMIZ
Adaylığı kabul olmayan Engin Paşaoğlu açıklama yaptı. “Başkanımızı tebrik ediyorum. Ben dahil 105 delege arkadaşımız Ömer başkanımız tarafından tespit edilmiş. Delege arkadaşlarına güvenerek her delegenin başkanlık yapabileceği düşüncesiyle bir yönetim listesi hazırladım. Delege arkadaşlarımın teveccühü ile adaylığımı açıkladım. Kazanan Türk Sağlık Sen’dir. Seçim çalışması kapsamında 87 delege arkadaşımla sohbet edip çay içme fırsatım oldu. Bir kısım arkadaşın beni desteklediğini fakat listede yer almayacağını söyledi ve ben uygun gördüğüm arkadaşlarımı listeme yazdım” dedi.

HÜRMETİMİZ VARDIR
Konuşmasının devamında Paşaoğlu, Ömer Çeker’i neden üst kurul delegesi olarak yazdığını açıkladı: “Türk Sağlık Sen’de üst kurul delegesi olmak bir makamdır. Bizim örf ve adetlerimizde büyüklerimize hürmet vardır. Yirmi yılı aşkın sürede görev yapan başkanımızı onurlandırmak adına yazmıştım. Asla ayrımcılık ve bahanelere sığınmadan başkanımızın öncülüğünde mücadele edeceğiz. Bu dava hepimizin.” Bircan AYDIN 

ÇEKER’İN LİSTESİ
Yönetim kurulu: Ömer Çeker(başkan), Osman Ayas, Umut Birol, Serkan Kökduman, Sema Gümüş, Ozan Yüzüak, Serap Koçhisar.

Denetim kurulu: Erkan Temel, Arif Balcı, Kürşat Alkan.

Disiplin kurulu: Burhan Danacı, Kadriye Levent, Ergün Nuray. 

Üst kurul delegeleri: Ömer Çeker, Yalçın Gül, Osman Ayas.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum