Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TOSB öğrencileri online mülakata hazırladı

Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) İK Komitesi ve Anadolu Vakfı iş birliğiyle bursiyer öğrencilere 2’nci kez “Online Mülakat Süreçleri Paneli” ile mülakat deneyimlerini nasıl başarıyla atlatabilecekleri anlatıldı.

TOSB öğrencileri online mülakata hazırladı
20 Mayıs 2020 - 16:44 - Güncelleme: 20 Mayıs 2020 - 16:50
TOSB İK Komitesi ve Anadolu Vakfı iş birliğiyle 97 üniversite öğrencisinin katılımıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen “Online Mülakat Süreçleri Paneli”nde IK Komitesi Üyeleri Birinci Otomotiv, Küçükoğlu Holding, Pimsa Otomotiv ve VLE gibi otomotiv sektöründe adından söz ettiren şirketlerin üst düzey insan kaynakları yöneticileri öğrencilerle birebir online görüşme yaparak online ve yüz yüze mülakat süreçleri ile ilgili merak ettikleri tüm soruları yanıtladılar.
 Anadolu Vakfı Pazarlama ve Proje Müdürü Nil Çeltek’in açılış konuşması ile başlayan programda, panelin moderatörlüğünü TOSB IK Komitesi Başkanı ve Birinci Otomotiv İK Müdürü Yasemin Genç yaptı. Programın bu yılki Panelistleri TOSB IK Komitesi Üyesi ve Küçükoğlu Holding İK Müdür Yardımcısı Nebahat Gügercin, TOSB IK Komitesi Üyesi ve PİMSA Otomotiv İK Müdürü Orçun İrfan, TOSB IK Komitesi Üyesi ve VLE İK Müdür Yardımcısı Sevim Ortakçı Mülakat Süreçleri ile ilgili tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin dijital bir platformda mülakat deneyimi yaşamalarının önemine de değinen Yasemin Genç, “İş görüşmeleri yapmak başlı başına heyecanlı bir durumken öğrencilerimize bir ilk daha yaşatarak online olarak mülakatlarını gerçekleştireceğiz. TAYSAD ve Anadolu Vakfı iş birliğiyle oluşturulan mentorluk programında çalışmalarımızı sürdürürken TOSB IK Komitesi olarak değişen bu düzene nasıl adapte oluruz diye düşündük ve öğrencilerimizin online olarak da mülakat deneyimini yaşamalarını ve öncesinde de bu deneyimde nelere dikkat etmeleri gerektiğini onlara aktararak her şeye hazırlıklı olmalarını istedik. Öğrencilerimizle üst düzey İK yöneticilerini bir araya getirerek daha yolun başında olan öğrencilerimize bu süreçte destek olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
 
Öğrenciler online mülakat heyecanı yaşayacaklar
 
Öğrencilere; kurumsal iletişim, insan kaynakları, muhasebe, üretim mühendisliği, planlama ve iş geliştirme, lojistik, satış ve hukuk departmanları için “Online Mülakat Simülasyonu” takvimi hazırlandı ve iş ilanları açıldı. Öğrenciler iş ilanlarına başvuru yaparak online görüşmelere alınacaklar ve panelde süreçle ile ilgili öğrendiklerini tecrübe etme imkanı bulacaklar. Programda yer alan öğrencilerin iş yeri gezileri ise pandemi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum