Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Törk; CHP'de ön seçim mutlaka yapılmalıdır!

CHP Darıca Belediye Başkan Adayı ve CHP Darıca eski İlçe Başkanı Yakup Törk çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Törk; CHP'de ön seçim mutlaka yapılmalıdır!
16 Ocak 2022 - 11:38
Törk, CHP Kocaeli İl Danışma Meclisi’nde konuşturulmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Görselliğiyle, katılımıyla iyi başlayan ama maalesef sorunların halının altına süpürülmesiyle, yok sayılmasıyla siyasetin gidemeyeceğini anladığımız bir toplantıydı. Ben konuşmak için en başta isim verdim hatta en son kalan 15 kişilik isim listesinde benim de ismim okundu. Hatta divandaki bir arkadaşa ‘Ne zaman söz sırası gelecek?’ diye sorduğumda ‘Abi gelmek üzere’ demesine rağmen toplantı bitene kadar bekledik ama beyefendi bana söz vermedi.

“KONGRE YAPILMASI TALEBİMİZİ DİLE GETİRECEKTİK”
Eski İlçe başkanlarının hepsi konuştu bir tek ben konuşmadığımı tahmin ediyorum. Eski İlçe başkanlarından 6 tane isim olduğu söylendi bana 5 tanesi konuştu. Dolayısıyla bir tek ben konuşturulmadım diye tahmin ediyorum. Orası bir Danışma kurulu toplantısı olduğu için şahsi hiçbir şey konuşmayacaktım. Tamamen öneriler üzerinden konuşacaktım. Oğuz Kaan Salıcı sandık yetkililerimizin hazır olduğunu söylemişti ancak ben ‘Şu şu mahalleleri arayın sandık sorumlusu olmadığını göreceksiniz’ diyecektim. Görevden alınan ilçe başkanları var, vefat eden ilçe başkanı var bunlarla ilgili sıkıntılar var ayrıca kongre yapılması konusunda talebimizi dile getirecektik

“ÖNSEÇİM GEREĞİNİ SÖYLEYECEKTİM”
Parti içi seçimlerin tamamlanması gerekiyor çünkü seçim yok. Genel Başkan Eylül’de seçim olabilir diye bir tahminde bulundu bununla ilgili parti meclisi toplantısı yapılacaktı. Ben bir yere aday olmadığım için önseçimden bahsetmeyecektim ancak önseçimin bu partiyi kurtaracağını, CHP’li siyasi yapıcılarının Kocaeli’ye ciddi zaman kaybettirdiğini, genel başkanımızın ‘Kocaeli uyuyor’ lafını dikkate alarak yeniden ayaklanması için hem örgütlerin yenilenmesi hem de önseçimin gereğini söyleyecektim. Harun Bey değişsin demiyorum, o da güven tazelesin, il yönetimini yenilesin o da bildiğim kadarıyla bazı yöneticilerinden verim alamadığını düşünüyor. Onun da elini rahatlatalım. Çalışanla çalışmayanı ayıracağım diyor. Örgütler seçime gider, yenilenir güçlü olan ilçe başkanları güç alır yönetimini güçlendirir ve il başkanı da yönetimini düzenler, seçime hazır hale gelir.

“ŞİKÂYET EDECEĞİMİ DÜŞÜNDÜLER”
Söyleyeceklerim bunlardan ibaretti ama konuşturmadılar. Muhtemelen şikâyet edeceğimi düşündüler. Ben Darıca’daki ilçe danışmada da şikâyet etmedim. İl danışma olunca riske atmak istememiş kendisi. Biz önümüze bakıyoruz, genel başkanın ‘Kocaeli uyuyor’ sözünün karşılığını daha çok çalışarak, mücadele ederek elimizden geleni yapıyoruz. Var olduğumuzu, Kocaeli’de CHP’nin 2-3 kişinin tekelinde olmadığını ifade etmek için oraya çıkacaktım. Harun Bey’le ilgili bir sorunum yok, yapılan organizasyon, işin görselliği iyiydi ama devamında sorunlara yerinde müdahale etmediği için biraz daha yanlı davrandığı için bu noktaya geldi. İyi bir sınav vermedik. Harun bey çalışıyor uğraşıyor zaman harcıyor, para harcıyor herkes iyi olsun istiyor ama kendisi de iyi olmak istiyorsa örgüt seçimleri yapılmalıdır.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum