Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Temizlik işçisinden örnek davranış

Darıca Belediyesi'nde 5 yıldan bu yana temizlik görevlisi olarak çalışan Mümin Erikçi (45), çalıştığı Bağlarbaşı Mahallesi, Kavala Caddesi, Zeynel Sokak üzerindeki bir çöp konteynerinde bugün ıslanmış halde bulduğu Türk Bayrağı'nı çıkartıp öptükten sonra kuruması için bir duvarın tel örgülerine astı. Bu sırada yoldan geçmekte olan belediye meclis üyesi Özkan Sarıtoprak, o anı fotoğraflayıp sosyal medyadan paylaşınca, Başkan Muzaffer Bıyık, makamında ağırladığı işçisinİ Altınla ödüllendirdi

Temizlik işçisinden örnek davranış
24 Eylül 2020 - 17:21 - Güncelleme: 24 Eylül 2020 - 17:28

Türk Bayrağı'nın çöpten çıkarıp astığı sırada o sırada yoldan geçmekte olan Darıca Belediyesi CHP Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak resmini çektiği temizlik işçisi Mümin Erikçi'yi sosyal medya hesabından paylaştı. Sarıtoprak, resmin altına bir de not düşerek, '' Darıca Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan vatansever abimiz, çöpten çıkardığı bayrağı tel örgüsüne asıyor. Gururluyuz. Çöpe atılmış bayrağı alıp, tel örgüye asan emekçi abimize onurlıu davranışından dolayı teşekkür ederiz'' dedi.

BAŞKAN BIYIK; DARICA HALKI VE MİLLETİM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Temizlik işçisinin bu davranışının ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, makamında ağırladığı Mümin Erikçi'ye Türk Bayrağı hediye ederek altınla ödüllendirdi.
Başkan Muzaffer Bıyık, '' Temizlik görevlisi arkadaşımız, bölgesinde çalışırken, üzülerek söylüyorum, ilgisiz bir vatandaşımız maalesef bayrağımızı çöpe atmış. Sağolsun kıymetli personelimiz, hassasiyetiyle beraber bunu orda görmesi, Milli ve manevi değerlere sahip olması nedeniyle bayrağımıza sahip çıkması nedeniyle Darıca halkı ve milletim adına teşekkür ediyorum. Darıca Belediyesi olarak böyle güzel yürekli personelle çalışmaktan ayrıca mutlu olduğumuzu ifade ediyorum. Buradan da herkese ayrıca söylemete fayda var, lütfen bayrağımıza bir bez parçası gibi davranmayalım, bu bizim için önemli ve kutsal renkleri de kutsal, yıldızı da, hilali de manevi değeri çok yüksek, bu yüzden lütfen hassasiyet gösterelim'' dedi.

ERİKÇİ; BU BAYRAĞI ÖMÜR BOYU SAKLAYACAĞIM

Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın hediyesi olan Türk Bayrağı'nı alıp öperek başının üstüne koyan temizlik işçisi Mümin Erikçi iseçalışma alanındaki çöp konteynerinin yanında yaptığı açıklamada, '' Buraları süpürüyordum,çöp kovasına çöpü dökecektim bu sırada mukaddes bayrağımızı gördüm, onu bulunduğu yerden aldım, biraz nemlenmişti kuruması için buradaki duvarın üstündeki örgülerine astım '' dedi. Daha sonra bayrağın kuruması üzerine astığı yerden alarak öpüp alnına koyduğunu ve muhafaza altına aldığını belirten Mümin Erikçi, çöp konteynerinden bulduğu bayrağı bir emanet gibi ömür boyu saklayacağını ifade etti

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum