Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Telefonla 5 saatte 9 milyar dolar topladı!

5 saatte 9 milyar dolar talep topladı, 1 milyar dolarlık da ihraç yaptı

Telefonla 5 saatte 9 milyar dolar topladı!
17 Ekim 2012 - 10:45
Akbank telefonla 5 saatte 9 milyar dolar talep topladı, 1 milyar dolar tutarında da ihraç yaptı. Akbank tarafından 5 yıl ve 10 yıl vadeli iki eşit dilim halinde ihraç edilen 1 milyar dolar tutarındaki tahviller uluslararası yatırımcılardan 9 katın üzerinde talep gördü.
 
NASIL FİYATLANDI?
 
İhracın 500 milyon Dolar tutarındaki 5 yıl vadeli kısmı yüzde 3,95; 10 yıl vadeli ikinci kısmı ise yüzde 5,13 faiz oranı üzerinden fiyatlandı. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Bu ihraçla bugüne kadar Türk bankalarınca yapılan en yüksek talep toplayan ihracı gerçekleştirdik. Bu ihraç aynı zamanda bir Türk bankasınca 5 ve 10 yıllık  vadelerde yapılan en düşük maliyetli sabit faizli eurobond ihracı niteliğini de taşıyor. Dün saat 13:30 da başladığımız ihraçta saat 18:30’a kadar 9 milyar dolardan fazla talep topladık" dedi. 
 
Akbank Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli ise, “2010 yılında yaptığımız ilk doğrudan ihraçla Türk bankacılık sektörü için önünü açtığımız eurobond ihraç piyasası hızla büyüdü. Bugün yine bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Hazinesinden sonra roadshow yapmadan, yatırımcılarla bilgilendirme toplantıları yapmaya bile gerek kalmadan 1 gün içinde ihraç gerçekleştirebilen Türkiye’deki ilk kuruluş olduk. Hazine’den sonra en yüksek eurobond ihracında bulunan kuruluş olduk” dedi.