Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tekman'dan başka bir yer görmeyen öğrenciler Darıca'ya geldi

Bu güne kadar hiç şehir dışına çıkmamış 45 ortaokul öğrencisi, Erzurum’un Tekman İlçe Belediye Başkanı Mustafa Ergin ve Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ile Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ortaklaşa hazırladıkları program dahilinde Darıca’ya gelerek gün boyu şehri gezdiler.

Tekman'dan başka bir yer görmeyen öğrenciler Darıca'ya geldi
22 Kasım 2019 - 14:52

Okullarında başarılı olan öğrencilerden oluşan, ancak bu güne kadar yaşadıkları Erzurum’un Tekman İlçesi’nden dışarıya adım atmamış 45 ortaokul öğrencisi, 5 öğretmenle birlikte Darıca’da gelerek şehri gezdiler. İlk olarak Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nı gezen öğrenciler, burada saatlerce keyifli anlar yaşarken bir öğrenci,  yaşadığı şaşkınlığı, ‘’Gözlerimle görmeseydim inanmazdım’’ şeklinde dile getirdi. Keçilerin olduğu bölümü fazlaca dikkate almayan öğrencilerden birisi ise ‘’Bizim orada bunlardan çok var’’ şeklinde konuşarak dikkatini çekmediğini ifade etti.

Hayvanat bahçesi gazisi sırasında konuşan Erzurum’un Tekman İlçe Belediye başkanı Mustafa Ergin, doğuda yaşayan öğrencilerin ufuklarını açmak ve  dünyaya bakış açılarını geliştirmek adına, daha iyi bir kültürel hizmet için Tekman Belediyesi olarak bu adımı attıklarını söyledi. başkan Ergin konuşmasının devamında şunları söyledi, ‘’’ mahrumiyet bölgesi olan bizim bölgemizde deniz yok, çocuklar ilk defa böyle bir şeyle karşılaşmanın heyacanını yaşıyor. Bu etkinlik kültürel ve eğitim anlamında çocuklara çok şey katacağına inanıyoruz, İnşallah bunun devamı da gelecek, biz bu minik yavrularımızın, minik yüreklerindeki hayallerini daha iyi daha iyi geleceklere taşımak için her türlü katkıyı vereceğiz. Bu etkinliğin diğer başarılı öğrencilere de örnek olacağını düşünüyoruz’’

 

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ise etkinlikle ilgili yaptığı konuşmasında Sadece Tekman’daki çocukların değil, tüm Erzurumlu gençlerin buraya gelerek gezip görmelerini sağlamaya çalışacaklarını kaydederek, ‘’ Asıl amacamız, doğuda yaşayan çocukların bu tür organizasyonlarla batıyla olan entegrasyonlarını sağlamak. Bunun çok faydalı olduğunu görüyoruz, çocukların ufuklarını açıldığını görüyoruz’’ dedi.

 

45 Başarılı ortaokul öğrencisine gezide refakat eden öğretmenler ise, çocuklar için çok önemli olan etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyleyerek,’’ Buraya öğrencilerimizle birlikte gelmekten mutluluk duyuyoruz, çok faydalı oldu’’ şeklinde konuştular.

Etkinliğe katılan  öğrenciler ise yaşadıkları ilçeden ilk kez başka bir şehre gittiklerini ve çok mutlu olduklarını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

Daha sonra Darıca Belediyesi Sosyal Tesilerine geçerek burada öğle yemeği için kendilerini karşılayan Darıca belediye başkanı Muzaffer Bıyık ise, etkinliğin önemine değinerek, ‘’ Tekman’dan gelen başarılı öğrencilerimizle birlikte olanın mutluluğunu yaşıyoruz, hepsinin gözlerindeki enerjinin farkındayız, Tekman Belediyesi, Darıca Kaymakamlığı ve belediyemizin ortaklaşa düzenledikleri bu sosyal sorumluluk projesinde gün boyu ilçemizi görmelerine vesile olduk. Ülkemizin her köşesinde yaşayan çocuklar bizim evladımız, canımız, ciğerimiz, onlarla birlikte vakit geçirmekten keyif alıyoruz ‘’dedi

 

45 Öğrenciye  Darıca’da geçirdikleri 1 günlük gezinin ardından çeşitli hediyeler verildi. Öğrenciler akşam saatlerinde ilçeden ayrılarak pazar akşamına kadar gezecekleri İstanbul’a geçtiler.