Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Teklas, kadın çalışanlarını unutmadı!

Hem üretimde hem ofiste… Kadınlar Günü Teklas’ın 9 tesisinde hep birlikte kutlandı… Otomotiv sektörünün soğutma ve ısıtma hatlarında kullanılan akışkan sistemlerinde lider marka Teklas, 5 ayrı ülkede yer alan tüm tesislerinde Kadınlar Günü’nü kutladı. Şiddet mağduru olarak Sığınma Evi’nde kalan kadınlar tarafından Teklas kadın çalışanları için hazırlanan yaka iğneleri ise unutulmaz bir hediye oldu.

Teklas, kadın çalışanlarını unutmadı!
28 Mart 2019 - 09:12
Global otomotiv sektöründe soğutma ve ısıtma hatlarında kullanılan akışkan sistemlerinde bir numaralı oyuncu olmak vizyonuyla çalışmalarını 5 farklı ülkede 9 ayrı tesiste sürdüren Teklas son dönemde sosyal sorumluluk faaliyetleriyle de öne çıkıyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Gebze Muallimköy’de yer alan yönetim merkezinde hem ofis çalışanları hem de üretim çalışanları bir araya gelerek Kadınlar Günü’nü ‘Üretimde Kadın Olmak’ temasıyla kutladılar. Teklas’ın kadın emekçileri, kendi fotoğraflarıyla çekilen Üretimde Kadın Olmak filmini hep birlikte izlediler.  Teklas’ın kadın çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Teklas’ın üst düzey yöneticilerinden Hamide Ünlüer ve üretim çalışanlarından Mediha Çolak konuşma yaptı. Hamide Ünlüer konuşmasında, ‘Bildiğiniz gibi Teklas bugün global bir firma. Türkiye’de 157, dünya genelinde ise 1961 kadın çalışanımız bulunuyor. Hiçbir alanda ayrımcılık gözetmeyen ve çeşitlilik prensibinden beslenen şirket kültürümüz, ne işe alımda ne de çalışma standartlarında kadın erkek arasında cinsiyet ayrımı yapmıyor. 
Bu ailenin içerisinde işe uygunluk çerçevesinde herkes destekleniyor. Ağır hizmet kolunda üretim yapan Teklas, kadın ve erkeğin eşit şartlar altında çalıştığı, toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci hatta yer yer kadınlara pozitif ayrımcılığı sayesinde fırsat eşitliğine dayalı şirket olma etik değerlerini gururla muhafaza etmektedir.’ Dedi.  Çolak ise coşkulu konuşmasında, ‘Biz Teklas’ın üretiminde iz bırakan kadınlarız. 5 ülkede birçok kadın çalışma arkadaşımın bu ürünlerde emeği var. Burada kadın-erkek dayanışma içinde çalışıyor, ayrımcılık yaşamıyoruz. Teklas’ın eşit işe eşit ücret politikası ile burada erkeklerle aynı haklara sahibiz. Bu önemli bir şans. Bizim gibi üretime ya da yönetime katılan kadın sayısının artması ülkemiz için önemli bir gelişme olacaktır.’ Dedi.  
Teklas Bartın, Bulgaristan, Sırbistan, Çin ve Meksika tesislerinde de kadınlar günü hep birlikte kutlandı.