Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarhan, o cevabı kamuoyu ile paylaştı

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Cengiz Topel Havalimanına ilişkin olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği soruları ve Bakanlıktan gelen cevabı paylaştı.

Tarhan, o cevabı kamuoyu ile paylaştı
30 Mayıs 2022 - 11:21
Tarhan’ın Bakanlığa havalimanı ile ilgili sorduğu 5 soruya karşılık Bakanlıktan akıllara durgunluk verecek şekilde tek cevap geldi. Bu cevapta Bakanlık, Tahsin Tarhan’ın uçuşları niteliğine göre ayırarak kaç sivil havacılık ve kaç kargo uçuşu yapıldığına dair sorusuna ayrıma dahi değinmeden toplamda 3105 uçak trafiği gerçekleştiğini söyledi.
 
“Yatırım adı altında yapılan israfın ve Kocaelilileri ciddiye almamanın belgesi bu cevaptır.”
Tarhan konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Sivil havacılık alanında ilk uçuşu 2 Kasım 2011 tarihinde törenle Trabzon’a yapılan Cengiz Topel Havalimanı pandemi döneminde kapatılmıştı. Havalimanında açıldığı dönemden itibaren sadece Trabzon ili ile karşılıklı seferler gerçekleştirildiğini, başka yurtiçi veya yurtdışı sefer düzenlenmediğini biliyoruz. Biz Bakanlığa Cengiz Topel Havalimanı ile ilgili planlamalarını da sorduk. Çünkü şehrimiz nüfus yoğunluğunda ilk sıralarda geldiği gibi nüfusu en hızlı artan illerden de biri. Öte yandan ihracat rakamlarına baktığımızda da en çok ihracat yapan 3.il konumundayız. Bu da ulaşımı önemli bir noktaya taşıyor. Bu nedenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Cengiz Topel Havalimanına dair şu soruları yönelttim;
·      Cengiz Topel Havalimanında sivil havacılık ve kargo seferleri yapılmakta mıdır? 
·      Cengiz Topel Havalimanında sivil havacılık ve kargo seferlerinin yeniden başlanması planlanmakta ise kalkış-varış destinasyonları (yurtiçi-yurtdışı) ve haftalık sefer planının içeriği ne olacaktır?
·      2021 yılında Cengiz Topel Havalimanından kaç sivil havacılık ve kaç kargo uçuşu gerçekleştirilmiştir? 
·      2021 yılında Cengiz Topel Havalimanından gerçekleştirilen sivil havacılık ve kargo uçuşlarının yıl bazında varış destinasyonları nedir? 
·      2021 yılında Cengiz Topel Havalimanına gerçekleştirilen sivil havacılık ve kargo uçuşlarının yıl bazında kalkış noktaları nedir?
 
Ancak Bakanlıktan gelen cevapla gerçekten bir kez daha ülkemiz adına ve yatırım adı altında yapılan israfa üzüldüm. Bu israfı, bu plansızlığı itiraf edemeyen Bakanlık adeta gerçekleri sansürleyerek, sorularımızı yanıtsız bırakmış, sadece görev savmak amacıyla tek satır bir cevap vermiş ve demiş ki “Kocaeli Cengiz Topel Havalimanında 2021 yılında, toplamda 3105 uçak trafiği gerçekleşmiştir.” Verilen bu cevap Kocaeli halkını ciddiye almamaktır.” dedi.
 
“Cengiz Topel’in aktif kullanılması gerekiyor, Kocaelililer daha iyi bir hizmeti hakkediyor.”
Geçtiğimiz yıllarda Cengiz Topel Havalimanından yurtdışına da seferler yapılacağının duyurulduğunu ancak seferlere başlanmadığını hatırlatan Tarhan, “Akp iktidarı artık öyle bir hal aldı ki kaynakları kendilerine ve yandaşlarına akıtmayı önceliklendirdikleri için vatandaşa sadece gerçekleştirmeyecekleri vaatler veriyor, icraata gelince tıkanıyorlar. Cengiz Topel havalimanı bunun en açık örneklerinden biri. Sivil havacılık için bir planlamalarının olmadığı da yine sorularımıza verdikleri bu tek satırlık cevapla ortaya konmuş durumda. Oysa 2022 yılı Mart ayı içerisinde tanıtılan Kocaeli Turizm master planı ile Kocaeli’nin bir sanayi şehri olmasının yanı sıra turizmde markalaşmasının hedeflendiği de açıklayan yine Akp’li Büyükşehir Belediyesi. Bu hedeflere ulaşmak ve daha kaliteli bir hizmet almak için Cengiz Topel havalimanının daha aktif kullanılması gerekiyor. Ancak, yerelde verilen vaatler merkezi yönetimde karşılık bulmuyor. Kocaeli’nin turizm atılımını gerçekleştirebilmesini teminen yolcu taşımacılığında da gerek yerli gerek yabancı turistin şehre ulaşımını en hızlı ve en kolay yoldan sağlamak büyük önem kazandığı halde Cengiz Topel Havalimanına dair bir planlama olmadığını anlıyoruz.” diyerek havalimanının atıl bir yatırım olmaktan çıkartılmasını ve özellikle turizm için yolcu taşımacılığının, ihracat için ise kargo taşımacılığının havalimanından yapılmasının öneminin altını çizdi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum