Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarhan; "İkramiye paraları ne oldu?"

Kocaeli Milletvekili ve TBMM CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün güvenirliğini kaybettiğini söyledi. Son 11 haftanın 10’unda büyük ikramiyenin sürekli satılmayan biletlere isabet etmesiyle ilgili bir basın açıklaması gerçekleştiren Tarhan, “Satılmayan bilete isabet eden ikramiye paraları ne oldu?” dedi.

Tarhan; "İkramiye paraları ne oldu?"
25 Kasım 2019 - 11:16
 Tahsin Tarhan yaptığı açıklamada,  “Daha önce milli Piyango çekilişlerinde 7 milyarda bir ihtimalin gerçek olduğunu dile getirip, Milli Piyango çekilişlerinde şeffaflığın ortadan kalktığını dile getirmiştik. İkramiyelerin isabet ettiği rakamlardan, isabet ettiği adrese kadar birçok konuda şeffaflığın ortadan kalktığını vurgulamıştık. Ardından Milli Piyango Genel Müdürü görevden alındı. Ancak Milli Piyango İdaresinde neler olduğu halen net bir şekilde açıklanmıyor” dedi. 
 
PİYANGO İKRAMİYELERİ NEREDE ?
Sözlerine devam eden Tarhan,“Son 11 haftanın 10’unda büyük ikramiyenin sürekli satılmayan biletlere isabet etti. Böylece satılmayan biletlere 19 milyon 750 bin TL ikramiye birikmiş oldu. Ancak satılmayan biletlere isabet ettiği için paranın akıbetiyle ilgili ne olduğunu bilmiyoruz. Milli Piyango şu anda Varlık Fonunu’na devredilmiş durumda. Bahsedilen tutar Varlık Fonuna mı devredildi, yoksa Hazineye mi aktarıldı? Bilindiği gibi Sayısal Loto’da olduğu gibi Milli Piyango’da ikramiye devredilmiyor. Yani her hafta katlanarak artan bir ikramiye yok. O nedenle ikramiye tutarları nerede açıklanması gerekiyor” dedi.