Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tahsin Tarhan'dan 19 Mayıs Mesajı

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şunları kaydetti.

Tahsin Tarhan'dan 19 Mayıs Mesajı
19 Mayıs 2022 - 11:03
“Samsun’dan Anadolu’ya yayılan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin itici gücü 19 Mayıs Ruhu, özgür ve demokrasinin yeniden tesis edildiği bir Türkiye için rehberimizdir. Aradan geçen 103 yılda ülkemizin çeşitli yollarla işgal edilerek, bağımsızlığımıza darbe vurmak isteyen pek çok güçlerin olduğu hepimizin malumudur.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabındaki öngörüleri ve tespitlerinin isabetliliği de yaşanan tüm gelişmeler neticesinde her seferinde kanıtlanmaktadır. O halde 7’den 70’e her birimiz için tohumlarının 19 Mayıs’ta filizlendiği Kurtuluş Savaşı’nın temeli Kuvayı Milliye Ruhunun yaşatılmasında da rehberimiz Gençliğe Hitabe olacaktır.
Gençliğe armağan edilen bu bayramı gençlerimizin gönüllerince kutlayabilmelerinin ekonomik kriz, nitelikli eğitime erişimde yaşanan fırsat eşitsizlikleri, gençlerimizin kendilerini ifade etmelerine getirilen sınırlamalar, genç işsizliği oranının %22,6 ve ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerimizin oranının da %24,7 olduğu göz önünde bulundurularak ne yazık ki mümkün olamadığı açıktır.
Ancak bu tablo ne gençlerimizi ne de bizleri umutsuzluğa itmelidir. Atamızın Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yaktığı bu güzel gün hepimiz için bir rehber olmalı, umudun yine bizim azim ve kararlı mücadelemizle yeşereceğini hatırlatır, bu vesile ile Gençliğe Hitabenin her kelimesini, her satırını ruhumuzla yüreğimizle bir kez daha okumayı gençlerimizden ve 7’den 70’e Cumhuriyet sevdasıyla yürekleri çarpan vatandaşlarımızdan rica ederim.
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı en derin saygılarımla kutluyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve ülkemizin bağımsızlığı uğruna hayatlarını kaybeden tüm kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum