Şura Akademi’nin 5. sayısı; ‘’Erişilebilir Şehirler’’
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Araştırmaları ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan ŞURA Kent Politikaları ve Araştırma Merkezi, akademik açıdan büyük değer taşıyan dergisinin 5. sayısı çıktı.
Yayınlanma :
26.02.2024 13:17
Güncelleme :
26.02.2024 13:17


TEMASI ERİŞİLEBİLİR ŞEHİRLER
ŞÛRA AKADEMİ Dergisinin ‘’Erişilebilir Şehirler’’ temalı beşinci sayısında; Prof. Dr. Selçuk Koç ve Öğr. Gör. Dr. Kerem Çolak “Engelli Bireylerin İstihdamında Erişilebilir Şehirlerin Kolaylaştırıcı Etkisine Dair Bir Analiz”, Prof. Dr. Elif Karagün “Engelliler ve Spor”, Doç. Dr. Hayrettin Şahin ve Doç. Dr. Kemal Çiftyıldız “Engelsiz Kent Tasarımının Mevzuat Bakımından Değerlendirilmesi”, Doç. Dr. Hatice Kalfaoğlu Hatipoğlu “Sürdürülebilir Bağlamda Herkes İçin Tasarım Konu Başlığıyla Konut Alanlarında Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme”, Doç. Dr. Gülşah Sekban ”Bir Vaka Çalışması: Engelsiz Stadyum Erişilebilirliğinin İncelenmesi (Kocaelispor Stadyumu Örneği)”, Dr. Öğr. Üyesi Mücella Ateş “Akıllı Şehirlerde Erişilebilirlik”, Dr. Öğr. Üyesi Merve Durmuş “Erişilebilirlikte Sivil Toplum Kuruluşları Ve Belediye İşbirliğinin Önemi”, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Bozkurt Özyalçın “Avrupa Erişilebilir Şehir Ödülü Alan Şehirlerin Eylem ve Politikaları Örneğinde Kapsamlı ve Erişilebilir Şehir Modelleri: Kocaeli İçin Öneriler”, Arş. Gör. Muratcan Akbıyık, Prof. Dr. Ahmet Yıkmış, Dr. Öğr. Üyesi. Nesime Kübra Terzioğlu “Türkiye’de Özel Eğitim: Geçmişten Günümüze Gelişen ve Kocaeli İlindeki Yansımalar” ile derginin bu sayısına katkı verdi.
ŞURA AKADEMİ KENT ARAŞTIRMALARI
Kent Politikaları ve Araştırmaları Merkezi ŞÛRA, Kocaeli Kongre Merkezi’nde geniş katılımlarla düzenlediği ‘’Turizm, Spor, Çevre, Tarım, Akıllı Şehirler, Kadın ve Aile, Engelsiz Şehir, Gençlik’’ şura ve çalıştaylarında derlediği bilgileri, bilim ve danışma kurulunun genel değerlendirmeleriyle profesyonel editörlük süreçlerine dâhil ederek sonuç raporları ve master planlarına dönüştürüyor. ŞÛRA AKADEMİ Kent Araştırmaları dergisi ise tüm bu etkinliklerde ifade edilen bilgi birikimini, hakemli dergi statüsüyle alanında uzman bilim insanlarının katkılarıyla kalıcı hale getiriyor. Derginin içerikleri yapılan çalıştayların konularına göre belirlenmeye devam edecek.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: