Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sözümüzü tutacağız!

Üniversite tartışmaları hakkında konuşan Okur, “Biz Gebze halkına verdiğimiz sözü tutacağız. GYTE’yi üniversite yapacağız fakat fakülte eklemelerinde bir değişiklik olabilir” dedi.

Sözümüzü tutacağız!
14 Kasım 2012 - 10:04
 Gebze Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kanun Tasarısı’nı yakından takip eden AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, üniversite kanun tasarısının Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve GYTE tarafından engellendiği görüşleri hakkında konuştu. Maliye Bakanlığı bütçesinin uygun olmamasının, üniversitenin kurulmaması anlamına gelmediğini söyleyen Okur, Sağlık Bakanlığı’nın Farabi Devlet Hastanesi’nin tıp fakültesi yapılmasına engel olduğu görüşüne ise, “Mevcut olan Farabi Devlet Hastanesi’nde bir fakülte olmasa bile hastaneye ait boş arazide tıp fakültesi yapılabilir” dedi.
 
“GYTE’NİN GÖRÜŞÜ BAĞLAYICI DEĞİL”
GYTE’nin üniversiteye neden karşı çıktığı sorusunu da yönelttiğimiz Okur, “GYTE’nin üniversiteye karşı çıkması bağlayıcı değildir. Önemli olan YÖK’ün kararıdır. 
YÖK’ün bu yöndeki kararı da olumludur” dedi. Gelişmelerin nasıl bir sonuca ulaştığı sorumuza da cevap veren Okur, “Çalışmalarımızda aksaklık yok. Çalışmalarımız devam ediyor. Süreçte olumsuz bir sonuç söz konusu değil. Biz Gebze halkına verdiğimiz sözü tutacağız. GYTE’yi üniversite yapacağız fakat fakülte eklemelerinde bir değişiklik olabilir” şeklinde konuştu. 
Kanun tasarısında 4 fakülte talebi vardı. Bunlar Tıp Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’ydi. Görünüşe göre bu sayılarda eksilme olacak.