Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Servis kazasında 4 öğrenci hayatını kaybetmişti: O okulun müdürü açığa alındı

Gebze'de, 4’ü öğrenci 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 17 kişinin ise yaralandığı okul servisi midibüsü kazası ile ilgili olarak yürütülen idari soruşturma kapsamında okul müdürü Z.A.Y. açığa alındı.

Servis kazasında 4 öğrenci hayatını kaybetmişti: O okulun müdürü açığa alındı
17 Kasım 2021 - 10:50 - Güncelleme: 18 Kasım 2021 - 10:47
Gebze Beylikbağı Mahallesi’nde 9 Kasım günü Emlak Konut Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan Mehmet Özdemir yönetimindeki 41 P 0860 plakalı servis midibüsü, yolda yürüyen Birsen Giriş’e çarptıktan sonra sürücüsünün kontrolünden çıkıp köprüden dereye uçmuştu. Birsen Giriş olay yerinde, öğrenciler Mert Efe Akıllı, Esma Nur Avcı, Rabia Üst ve Ege Yılmaz ise kaldırıldıkları hastanelerde yaşamlarını yitirdi.
Kazanın ardından, servis midibüsünün ilgili yönetmeliğe göre en fazla 15 yaşında olması gerekirken 2004 model olduğu ve sürücü Mehmet Özdemir’in de SRC belgesinin olmadığı ortaya çıkmıştı. Kazada yaralanan servis sürücüsünün tedavisi devam ederken, yürütülen soruşturma kapsamında tedavisinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Yürütülen idari soruşturma kapsamında ise Emlak Konut Anadolu Lisesi Müdürü Z.A.Y. açığa alındı. Kazayla ilgili idari ve adli soruşturma devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum