Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Serinlemeleri için hayvanlara buzlu meyve veriyorlar

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nın sakinleri, aşırı sıcaklarından bunaldıkları için buzlu meyve ve sebzeyle serinletiliyor.

19 Temmuz 2021 - 16:47 - Güncelleme: 19 Temmuz 2021 - 17:06
Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nın bakıcıları, sıcaktan bunalan hayvanlara buz kalıpları içinde özel hazırlanmış meyve ve sebze veriyor. Kimi hayvanların ise barınaklarına yapılan havuzlarda yıkanarak serinlemeleri sağlanıyor.

Kaplarda dondurulmuş meyveler Lemur ve boz ayı tarafından iştahla tüketilen meyve ve sebzeler 32 derecelik hava sıcaklığında hayvanların bir nebze de olsa serinlemelerine neden oluyor. 
Lemurlar’ın Madagaskar’a özgü hayvan türleri olduğunu söyleyen 29 yıllık baş bakıcı Abdullah Ege, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 4 türden oluşan Lemur olduğunu belirterek, ‘’Burada, siyah beyaz yakalı, kızıl yakalı, siyah ve halka kuyruklu Lemurlar var. Sıcaklardan fazla etkilenmesinler diye gün arası buzlu meyveler hazırlayarak, bahçelerine su tutarak o şekilde bunları serinletiyoruz. Buzlu meyveyi özellikle bu mevsimde çok seviyorlar, bu nedenle birgün normal meyve, birgün de buzlu meyve veriyoruz’’ dedi.
Boz ayının 25 yıllık bakıcısı Zülküf Kaçar ise havaların çok sıcak olması nedeniyle hayvanlara buzlu meyve verdiklerini, belirterek, ‘’ Buzlu meyveyi çok seviyorlar, buzlu meyveyi yiyince de iştahları açılıyor, günde 2 defa bazen de hergün buzlu meyve veriyoruz. Havuza da buz atıyoruz bu şekilde serinlemek için giriyorlar’’ şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum