Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şen; Şu anda evinde yatamayan Darıcalılar var!

CHP Darıca Belediye meclis Üyesi Ayhan Şen, geçtiğimiz gün yaşanan sel felaketi ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Şen; Şu anda evinde yatamayan Darıcalılar var!
18 Haziran 2019 - 15:18
 Darıca Belediyesi'nin yetersiz kaldığını ve mağdurların yaralarının sarılması için edilecek yardımların komik rakamlarda olduğunu söyleyerek, Darıca Belediyesi meclisinin acil toplanması gerektiğini söyledi.
Açıklamasında Şen; " Öncelikle bu felakette hayatını kaybeden Elif kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Her ne kadar doğal afet desek de, bu afeti yaşasak da bu gün Elif Urhan, yarın başkaları hayatını kaybedecek. Darıca'nın nüfus artışına göre yapılmayan, oldu bittiye getirilen altyapının sonucunu hep beraber yaşadık.
Geçmişi eleştireceğiz, suçluları ifşa edeceğiz ama şu an mağdur olan ve evine yatamayan bir çok insan var. Bunlar için ne yapabiliriz, bir daha bu felaketi yaşamamak için neler yapmalıyızı konuşmak lazım.
Darıca Belediye meclisinin bir an önce toplanması gerekiyor. Oluşturulan kriz masasındaki arkadaşlar, evlere gidip fotoğraf çekip geliyorlar sadece zararlar tespit ediliyor. Şu an evinde yatamayan bir çok vatandaşımız var, bunların bir an önce bölgemizde ki otellere yerleştirilerek, yükü de belediye ve otellerin ortak karşılaması şeklinde yaparak bir kaç günde olsa o insanları rahat ettirmemiz gerekiyor.
Yapılan yardımların rakamları alt seviyede değil, üst seviyede tutulmalı. Bu gün tek bir kanepe alınmaya kalkılsa bile fiyatı 2.000 TL'dir.
İtfaiyede çalışan personeller bile eğitimsiz ve bilinçsiz, bunu da şehit verdiğimiz yerde gördük. Eğitimli kişilere görev verilmesi ve eğitilmesi gerekmekte" dedi.