Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şeker; '10 kişilik kontenjan istedik'

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ara verildikten sonra yeniden başlayan ama İzmit’te durmayan YHT seferlerine ilişkin konuşan AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, “YHT’nin İzmit’e 10 kişilik bir kontenjan tanımasını istedim'' dedi.

Şeker; '10 kişilik kontenjan istedik'
28 Mayıs 2020 - 17:03
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 28 Mart'ta ara verilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri bugün sabah başladı. Yüzde 50 kapasiteyle çalışacak trenlerin günde 16 sefer yapması planlanıyor. Trenler sosyal mesafe kuralları ve izolasyona dikkat ederek seyrek oturma düzeniyle yolcuların yan koltukları boş bırakılarak yüzde 50 kapasiteyle çalıştırılıyor. 411 yolcu kapasiteli trende 185, 483 kapasiteli trende ise 213 yolcu bulunabilecek. Ancak YHT ara istasyonlarda durmuyor. Yani başlayan seferlerden Kocaelililer yararlanamıyor. 

‘ÖNERİYİ DEĞERLENDİRMEYE ALDILAR’
AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, İstanbul ve Ankara arasında seferlere başlayan Yüksek Hızlı Tren’in İzmit’ten yolcu almaması ve durmaması ile ilgili girişimde bulunduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürü ile görüşen Şeker, “Pandemi sürecinde bazı şehirlerde yasaklar var. YHT’nin İzmit’e 10 kişilik bir kontenjan tanımasını istedim. Hemen bu öneriyi değerlendirmeye aldılar. Seyahat yasağının önümüzdeki günlerdeki nasıl şekilleneceği henüz belli değil. Bakanlar Kurulumuzun alacağı karara göre bu konuyu takip etmeye devam edeceğim” dedi.

PEKİ YA GEBZE?
AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker'in sadece İzmit'e özel 10 kişilik kontenjan tanımasını istemesi şaşkınlık yaratırken, Gebze'ye neden böyle bir ayrıcalık tanınmadığı merak ediliyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum