Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şehitlerimiz, Dualarla yad edildi

Vali Seddar Yavuz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı kapsamında şehit yakını, gaziler ve protokol üyeleriyle birlikte Bağçeşme Namazgah Şehitliğini ve Polis Şehitliğini ziyaret etti.

Şehitlerimiz, Dualarla yad edildi
15 Temmuz 2021 - 19:21
Şehitliklere yapılan ziyaretlerde Vali Seddar Yavuz’a  Deniz Eğitim- Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın,  Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü, Baro Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Emniyet Müdürü VeysalTipioğlu,  İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ümit İlbayı,  İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gazilerimiz ve şehit yakınları eşlik etti. 
Vatanımız için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimiz ve özellikle 15 Temmuz Şehitlerimiz ile Merhum gazilerimiz için Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. 
Daha sonra Vali Seddar Yavuz,  beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte şehitlerimiz için edilen dualar eşliğinde kabirlerine karanfiller bıraktılar. Şehit yakınları ve Gazilerimizle de yakından ilgilenen Vali Yavuz, sabırlar dileyerek istekleri olup olmadığını sordu.
15 Temmuz’un,dış mihraklar ve yerli iş birlikçileriyle TürkiyeCumhuriyetini yok etme projesi olduğunun altını çizen Vali Yavuz; “15 Temmuz, Türk tarihininbelki de karşılaştığı en büyük ihanet ve işgal hareketidir. Unutulmayacak günlerden, gecelerden bir tanesidir. Kimi zaman etnik, kimi zaman dinsel motifleriyle terör örgütleri kurulur, büyütülür, beslenir ve ülkemizin başına bela edilir. FETÖ ve PKK’da bunlardandır. Burada önemli olan birlik beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmemiz, bu coğrafyada dimdik ayakta durmamız, Ay Yıldızlı Al Bayrağımıza gözümüz gibi bakmamız ve vatanımıza sahip çıkmamızdır.”
15 Temmuz, Meşrulaştırılamaz
15 Temmuz gecesini fiilen yaşamış, türlü zorluklarını göğüslenmiş biri olarak şunu açıkça söylemek istiyorum diyen Vali Yavuz:“Kamuoyunda zaman zaman mağdurlardan bahsediliyor, eğer mağdur varsa 251 tane şehidimizdir, onların çocuklarıdır, anne ve babalarıdır; alçakça yaraladıkları gazilerimizdir. Bugün hala acıyla yüzleşen kahraman gazilerimiz var. Dolayısıyla 15 Temmuz’u meşrulaştırmaya, unutturmaya çalışan hain girişimlerini de ibretle takip ediyoruz. Bunların iş birlikçilerini biliyor ve tanıyoruz. Buradan söylemek istediğimiz şey şu; unutturulan her zulüm, her darbe tekrar eder. Bu yüzden 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız ve her daim vatanımıza sahip çıkacağız. 15 Temmuz’u darbe girişimi olarak tanımlamak eksik ve yanlıştır. Bunu net olarak darbe gecesinde söyledim tekrar söylüyorum. 15 Temmuz net bir işgal hareketidir, Türkiye Cumhuriyeti Devletini bölüp parçalama projesidir. Nasıl Irak’ı, Suriye’yi parçaladılarsa, Libya’nın başına neler getirdilerse Türkiye’nin başına getirmek istedikleri de şey aslında budur. Dolayısıyla bizlere düşen; ideolojik ayrımlardan süratle uzaklaşmak ve vatanımıza, devletimize, milletimize sahip çıkmaktır.”


15 Temmuz’un Kahramanları Halkımızdır
Vali Yavuz: “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara dökülen ve ölümü öldüren, korkuları bir tarafa atan, şehadete gül bahçesine girercesine koşan şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimi de minnet ve şükranla anıyorum. 15 Temmuz’un kahramanları halkımızdır. Başta Valilikler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımızın dimdik durduğunu söylemek isterim. Aklı başında olan ve bu Aziz milleti seven herkes Ay Yıldızlı Al Bayrağının yanında, seçilmiş meşru iktidarın yanında yer almıştır. Esasında devletin yanında yer almıştır. Biz yaptığımız seçimlerin yarar mı, zarar mı getirdiğini düşünmeliyiz. Son tahlil tercihimiz nedir; söylediğimiz söz, yaptığımız davranış Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çıkarlarına mı hizmet ediyor yoksa küreselcilere mi?  Ülkeye ihanet mi ediyoruz yoksa katkı mu sunuyoruz? Ölçümüz bu olmalıdır. Bunu ayarlayabilirsek bütün problemleri aşabiliriz. Bu Aziz milletin mensubu olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Aziz milletimize hizmet etmekten, hizmetkarı olmaktan gurur ve onur duyuyorum. İnşallah bu yüzyıl bizim yüzyılımız olacak, eski büyüklüğümüze yeniden kavuşacağız, zalime dur diyeceğiz, mazlumun yanında olacağız ve onların göz yaşlarını silmeye devam edeceğiz.”dedi.
Bağçeşme Namazgah Şehitliğine yapılan ilk ziyaretlerin ardından Vali Yavuz, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Polis Şehitliğini de ziyaret ettiler. Kabirlerine karanfiller bırakılan şehitlerimiz için burada da Kur’an-ı Kerim’ler okunarak, dualar edildi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum