Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi açıldı

Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi, Darıca Belediyesi’nin ev sahipliğinde açıldı. Toplam 255 eserin sergilendiği sergi, 12-14 Ocak 2021 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi açıldı
13 Ocak 2022 - 12:28 - Güncelleme: 14 Ocak 2022 - 10:45
Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen 74. Uluslararası Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve 255 eserin yer aldığı sergi 12-14 Ocak 2021 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Şehit ve devlet büyüklerinin kişisel eşyalarının sergilendiği serginin açılışına Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Şentürk, şehit yakınları ve gazilerle birlikte vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLER VE DEVLET BÜYÜKLERİ GENÇ KUŞAKLARA ANLATILIYOR

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği sergi, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte açılırken Darıca Belediyesi’nden yapılan açıklamada kahraman şehitlerimizi ve ülkemize önemli hizmetleri bulunan devlet büyüklerini genç kuşaklara anlatmak ve tanıtmak amacıyla serginin düzenlendiği belirtildi. Açıklamada “Vatanımız ve milletimiz için şehadet şerbetini içmiş aziz şehitlerimiz ile ülkemize hizmet etmiş devlet büyüklerimizin hatıralarını görmek isteyen tüm vatandaşlarımızı sergimize bekliyoruz” denildi.

SERGİDE NELER SERGİLENİYOR?

Çanakkale savaşları kahramanı Seyit Onbaşı ve terör şehitleri ile birlikte 15 Temmuz şehitleri, şehit öğretmenler ve şehit polislerin eşyalarının yanı sıra 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, BBP Eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Nobel Ödüllü Aziz Sancar, Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Fatih Safitürk ve Vali Recep Yazıcıoğlu gibi devlet büyüklerinin kişisel eşyalarının yer aldığı sergide toplam 255 eser sergilenecek.


KAYMAKAM KARA; ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Darıca kaymakamı Yüksel Kara, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Darıca Şubesi'nin açılışında yaptığı konuşmasında, Şehit emanetleri sergisinde oldukça duygulandığını belirterek, Şehit yakınları ve Gaziler'in her zaman yanlarında olduklarını kaydederek '' Belediyemizin Gazilerimize yer tahsis etmesi sebebiyle Başkanımız Muzaffer Bıyık’a teşekkür ederim. Gazilerimize hayırlı olsun…'' dedi

GAZİLER DERNEĞİ BAŞKANI ÇOBAN; AMACIMIZ TOPLUMDA HAK ETTİĞİMİZ SAYGININ KAZANILMASIDIR

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Darıca Şube Başkanı Hüseyin Çoban ise yapttığı konuşmasında, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Darıca Şubesi'nin 2847 Sayılı kanuna göre kurulduğunu hatırlatarak, İstiklal Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ile vefat eden gazilarin eşleri ve yetimlerini bünyesinde toplayan kamu yararına çalışan bir dernek olduklarını söyledi.
Başkan Hüseyin Çoban, kuruluş amaçlarının Gazilerin birlik beraberliğini, ve dayanışmalarını sağlamak olduğunu belirterek, '' Onların zaman zaman bir araya toplanması, savaş anılarını anlatacağı, hoşça vakit geçirebilecekleri yer teminini sağlamak, sosyal, ekonomik, kültürel ve manevi ihtiyaçlarının karşşılanması ve toplumda hak ettikleri saygının sağlanması için gerekli çalışmaların yapılması yönündedir.

 EN GEÇ 6 AY İÇERİSİNDE SEÇİME GİDECEĞİZ

Derneklerinin Kurucular Kurulu arkadaşlarından Gebze'den Aydın Aras, Necat Bakay, Çayırova'dan Ramazan Çelenk, Darıca'dan kendisi ve Hamza Yeşilkaya olmak üzere en geç 6 ay içerisinde seçime gideceklerini ve 5 Yönetim, 3'de Denetim Kurulu'nu 3 yıllığına seçip, seçilen başkan ve yönetimini Gaziler'e ve vefat eden Gazi eşlerine hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Darıca Şube Başkanı Hüseyin Çoban, '' Türkiye Muharip Gaziler Derneği Darıca Şubemiz Gebze, Çayırova ve Dilovası'nın 1005 Sayılı yasaya tabi Muharip Gazileri, vefat eden Gazilerimiz'in eşleri, ilgili faaliyetlerini yürüteceklerdir. Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım, değerli arkadaşlarım,; Son olarak, bu dernek çatısı altında hep güzel şeyler duyacaksınız. Bizleri bu özel günümüzde yalnız bırakmadığınız, açılışımıza katıldığınız için Gazilerimiz ve eşleri adına hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum'' dedi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • No name
    2 yıl önce
    yazıklar olsun size
  • Hüseyin Çoban Başkan
    2 yıl önce
    Erol Bey Türkiye Muharip Gaziler Derneği Darıca Şube Açılışını Haberleştirdiğinizden Dolayı Gebze Çayırova Dilovasının 1005 Sayılı Yasaya Tabi Kore Kıbrıs Gazileri Adına Teşekkürlerimizi Sunuyorum