Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sedaş ve Sepaş satılıyor

Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’de 2 milyondan fazla tüketiciye elektrik veren Sedaş ve Sepaş satılıyor

Sedaş ve Sepaş satılıyor
25 Nisan 2022 - 10:07 - Güncelleme: 25 Nisan 2022 - 10:31
Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Düzce’ye hizmet veren Sedaş, 2009 yılında özelleştirildi. Türkiye’nin enerji şirketlerinden olan Akkök ve Avrupa’nın enerji liderlerinden CEZ Grubunun ortaklığında kurulan AKCEZ Enerji tarafından satın alındı. 600 milyon dolara özelleştirilen Sedaş, AKCEZ Enerji tarafından satışa çıkarıldı. Satış ile ilgili 27 Nisan’da Türkiye’nin 3 büyük enerji firması İzgaz’ı satın alan Palmet, Torunlar ve Çalık Grubu’nun teklif vermesi bekleniyor.

TÜRKİYE’DEN ÇEKİLİYOR
Sedaş 4 il, 45 ilçe, 50 belediye, 765 köy ve 1365 mahallede, 2 milyondan fazla tüketiciye hizmet verirken, 2013 yılında EPDK tarafından dağıtım ve perakende satışın aynı firmada olmaması kararı üzerine Sepaş kuruldu. İki ayrı şirket olarak AKCEZ firması bünyesinde yer alan Sedaş ve Sepaş’ın, Çek Cumhuriyeti’ne ait olan CEZ firmasının Türkiye’den çekilme kararı üzerine satışa çıkartıldığı belirtildi.

Sedaş ve Sepaş’ın satış kararının ardından Torunlar Grubuna ait olan Torunlar Enerji, KAP’a açıklama yaparak Sedaş ve Sepaş’ı satın almak için başvuracağını açıkladı. Aynı zamanda Çalıklar Grubu ve İzgaz’ı satın alan Palmet Enerji de satın alma için teklif verecek. 3 firmanın, tekliflerini 27 Nisan Çarşamba günü AKCEZ’e sunması bekleniyor. Tekliflerin verilmesinden sonra kısa zamanda satış sürecinin sonuçlandırılması bekleniyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum