Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sahnesiz Oyunlar Festivali başlıyor

Kocaeli Bölge Tiyatrosu’nun hazırladığı Çocuk Oyuncular Sahnesiz Oyunlar Festivali, bu yıl 11. kez tiyatro tutkunları ile buluşacak. Cumartesi günü başlayacak festival halka açık olup ücretsiz yapılacak.

Sahnesiz Oyunlar Festivali başlıyor
06 Ocak 2022 - 13:30
Kocaeli Bölge Tiyatrosu tarafından 11. kez düzenlenecek olan Çocuk Oyuncular Sahnesiz Oyunlar Festivali “Yer gök, çarşı pazar, cadde sokak tiyatro” sloganı ile 8-16 tarihleri arasında sahnelenecek. Festivalde 12 farklı sözsüz oyun sergilenecek. KBT Kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin ile KBT Müdürü Hüsniye Akçin, oyunların sahneleneceği Dolphin AVM’de festivalin basın toplantısını düzenledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, tiyatro öğretmeni İskender Kuş, sahne tasarımcısı Erhan Demiray, asistan Aslı Akçin, dans öğretmeni Gülşah Kocakurt ve müzik öğretmeni Agah Eroğlu da açıklamada yer aldı. 

BELEDİYE TİYATROLARI ŞART
Festival düzenleme kurulu adına konuşan Burhan Akçin, "Amacımız Kocaeli’de gerçekten büyük şehir kimliğine yakışır şekilde tiyatro ve diğer sanatların gündemde yer almasını sağlamaktır. Bu çerçevede 43 yıldır buluşmalar düzenliyoruz. Yerel yönetimlerin, artık kültür sanat etkinliklerini normal kurslar dışında seyircilerin izleyebileceği şekilde üretime başlaması gerekmektedir.  12 ilçede belediye tiyatrolarının kurulması acil ve zorunludur. Bu belediye tiyatroları halk tipi bir örgütlenmeyle başarıyla ulaşabilir.

OYUNCULARIN HEPSİ ÇOCUK
Cumartesi günü festivalimize başlıyoruz. Lütfen bizleri takip edin. Oyuncularımız çocuklardan oluşuyor. Yapısal olarak bu festivalin mekanları ve oyun alanları aslında kent meydanları, sokaklar, caddedir. Özellikle Yürüyüş Yolu’nun, bitmesiyle birlikte bizim mekanımız olacağına inanıyorum. 40 yıl önce başlattığımız performans sanatlarımızı artık kapalı alanlardan kurtaracağız” ifadelerini kullandı. 

43 YILLIK BİR SERÜVEN
İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen ise konuşmasında, “Bu, 43 yıllık bir serüven. Şehrimizin avantajlı olduğunu düşünüyorum. İlimizde büyük bir tiyatro izleyicisi var. Sabancı Kültür Merkezi bakımda olduğu için bir süredir kapalı. İnşallah tekrar faaliyete başlayacak. Sabancı Kültür Merkezi şehrimiz adına önemli bir yer. Burhan Bey’in yaptığı iş, sanatsever yetiştirmek. Şehrimizdeki çalışmalarını önemli buluyorum. Vaka sayıları da her geçen gün artıyor. Umarım tekrar kapanmayız. Sanatseverler için kapanma dönemi güç oluyor” dedi.

FESTİVAL PROGRAMI
8 Ocak Cumartesi

Saat 14.00 Grup Melodi-Benimle Oynar mısın? 

Saat 15.30 Grup Armoni-Telefol 

Saat 17.00 Grup Parodi-Mavi İstersen Mavi Olur

9 Ocak Pazar

Saat 14.00 Grup Kabar -Sürdürülebilirlik

Saat 15.30 Grup Opera-Rodin

Saat 17.00 Grup Vodvil-Doremifasolladi

15 Ocak Cumartesi

Saat 14.00 Grup Gözlem-Yol

Saat 15.30 Grup Pandomim- Hayat Dört Resimdir 

Saat 17.00 Grup Absürt- Otoritelileştirildiklerizden misiniz?

16 Ocak Pazar

Saat 14.00 Grup Masal- Dolambaçlayan 

Saat 15.30 Grup Müzikal- Ritmikleşemeyenler 

Saat 17.00 Grup Rönesans- Hoş Geldin Hukuk

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum