Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Sadece deniz mavi kaldı!

'' Hayat Eve Sığar Uygulaması'' na göre Darıca'nın bir önceki risk haritasında Bayramoğlu Ada'da kırmızılık yoktu. Bugün ki verilere göre artık o bölge de riskli hale geldi.

Sadece deniz mavi kaldı!
15 Kasım 2020 - 15:50 - Güncelleme: 15 Kasım 2020 - 16:07
Sağlık Bakanlığı'nın '' Hayat Eve Sığar Uygulaması'' na göre Darıca haritasında artık tüm mahalle, cadde ve sokaklarda koronavirüs yoğunluğundaki artışın önüne geçilemiyor.
Haritaya göre sadece deniz de risk yok.
 200 Bini aşkın nüfusu ile Kocaeli'nin en kalabalık üçüncü ilçesi konumundaki Darıca'da, HES Uygulaması haritasına göre artık tüm mahalle, cadde ve sokaklar kıpkırmızı...
Bunun bir tek anlamı var ;
O da ilçemizdeki heryer koronavirüs tehtidinin altında olması !

DARICA KAYMAKAMI UYARDI
Risk haritasının Darıca'da koronavirüs salgınının yoğun olduğunu apaçık göstermesi nedeniyle defalarca vatandaşa uyarıda bulunarak salgının önüne geçilmesi için uyarılar yapan Kaymakam Yüksel Kara, dün yeni bir uyarıda bulunarak, bulaş riskini durdurmak için alınması gereken tedbirleri madde madde şu şekilde sıraladı.
1. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkımaması
2. Hane halkı dışındaki kişilerle temas edilmemesi
3. Ev ziyaretleri yapılmaması
4. Evden çıkarken maske takılması
5. Kalabalık ortamlardan uzak durulması
6. Çevredki kişilerle araya en az bir buçuk metre mesafe bırakılması

FARABİ HASTANESİ NORMAL HASTALARA KAPATILABİLİR
Darıca'daki salgının giderek artması nedeniyle ağır hasta sayısındaki yükselişin endişe verici boyutlara ulaşması, sağlıkçıların da zor günler geçirmesine neden oluyor.
 Ağır hastalardaki artışın hastanelerdeki yatak sayısına etki yapması nedeniyle, aralarında Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de bulunduğu bazı hastanelerin normal hastalara kapılarını kapatması fikri de gündemdeki yerini koruyor.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum