Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Saadet Kocaeli; '50 yıllık rüya gerçekleşti!'

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Danıştay’ın Ayasofya kararını ‘50 yıllık rüya gerçekleşti’ diyerek olumlu karşılayarak 24 Temmuz’da Ayasofya’da saf tutacaklarını belirtti

Saadet Kocaeli; '50 yıllık rüya gerçekleşti!'
11 Temmuz 2020 - 15:02
Danıştay’ın, Ayasofya’nın müzeden camiye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi kararını değerlendiren Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, “50 yıllık rüya gerçekleşti. 24 Temmuz’dan itibaren teşkilatlarımızla orada olup ibadetimizi yapacağız” dedi.  

‘SİYASİ MALZEME HALİNE GETİRMEMELİ’
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Ayasofya’nın ibadete açılması hakkında; “Ayasofya'nın, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vasiyeti doğrultusunda eski hüviyetine getirilmesi ve cami olarak ibadete açılması yolunda önemli bir merhale olan Danıştay kararını takdirle karşılıyorum. Bu, milletimizin uzun yıllardır var olan arzusu yönünde alınmış bir karardır. 50 yıllık rüya gerçekleşti. Bugünkü ekonomik şartlarda görüşlerini daha önce dile getiren siyasi iktidarın bunu siyasi malzeme haline getirmemesi için partimiz olarak üzerimize düşeni yapacağız.  

‘ORADA OLACAĞIZ’
Ayasofya konusunu bu milletin gündeminde tutan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız ve yarım asırdır bu mücadeleyi veren Milli Görüş hareketi mensupları başta olmak üzere, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. 24 Temmuz tarihinden itibaren teşkilatlarımız olarak ibadetimizi yapmak için orada olacağız” şeklinde konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum