Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Özel Öğretim Kurumların’da değişiklik!

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına karar verildi.

Özel Öğretim Kurumların’da değişiklik!
23 Ekim 2012 - 10:33
Yönetmeliğe göre, özel mesleki ve teknik eğitim okullarına, kanun gereği ücretsiz okutulacak öğrenciler hariç, öğrenim gören her bir öğrenci için okulun organize sanayi bölgesi içinde veya kanun kapsamında Bakanlar Kurulu’nun karar vermesi durumunda organize sanayi bölgesi dışında açılmış olması, eğitim ve öğretim desteği kapsamında olsun veya olmasın öğrencilerden hiçbir surette öğrenim ücreti alınmaması, her bir öğrenci için verilecek eğitim ve öğretim desteği süresinin okulun öğretim süresini aşmaması, nakil yoluyla gelen öğrenciler için ise okulun kalan öğretim süresinden fazla olmaması, öğrencinin o eğitim ve öğretim yılının başlamasından en geç 30 gün içinde okula kaydının veya eğitim ve öğretim desteği yapılan okullar dışındaki okullardan naklinin yapılmış olması (2012-2013 eğitim ve öğretim yılında belirtilen süre 60’ıncı gün olarak uygulanır), öğrencinin okula devam ediyor olması şartıyla eğitim ve öğretim desteği yapılabilecek.
    
Ayrıca eğitim ve öğretim desteği verilecek okul tür, alan ve dallarıyla her bir öğrenci için verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarı, resmi okullarda öğrenim gören bir öğrencinin okul türüne, alanına ve dalına göre devlete maliyetinin 1,5 katını geçmemek üzere bir önceki yılın verileri esas alınarak, her yıl Ağustos ayında Maliye Bakanlığı ve bakanlıkça müştereken hazırlanacak olan tebliğde belirlenecek.
    
Eğitim ve öğretim desteği verilecek okul türü, alan ve dalların belirlenmesinde kalkınma planı hedefleri ve iş gücü ihtiyaç analizleri de dikkate alınacak.
    
Bir eğitim ve öğretim yılı için verilecek eğitim ve öğretim desteğinin yüzde 50’si kasım, yüzde 25’i şubat ve yüzde 25’i de haziran aylarında okula ödenecek.
    
Bu madde kapsamında işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilerin iş kazası, meslek hastalıkları ve hastalık sigortası primleri, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nun 25’inci maddesinin dördüncü fıkrası hükümlerine göre kurumca ödenecek.
    
Bakanlık tarafından eğitim öğretimin niteliğini ve başarıyı değerlendirmeye yönelik yapılacak ölçme değerlendirme uygulamaları, bu madde kapsamında eğitim öğretim desteği ödenecek okullara da uygulanacak.
    
2012-2013 eğitim ve öğretim yılında eğitim ve öğretim desteğini alacak okul türü, alan ve dallarına ilişkin ödenecek tutarların da yer aldığı tebliğ, Maliye Bakanlığı ve Bakanlıkça müştereken hazırlanarak bu yıl içinde yayımlanacak.
    
2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için ödenecek eğitim ve öğretim desteği ücretinin yüzde 75’i 2013 Şubat ayında yüzde 25’i ise Haziran ayında ödenecek.