Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Onların elektriği 3 ay kesilemeyecek

EPDK Başkanı elektrik kesintisi yapılmayacak günleri ve 3 ay boyunca elektirik kesintisi yapılmayacak kişileri duyurdu.

Onların elektriği 3 ay kesilemeyecek
21 Şubat 2021 - 18:59 - Güncelleme: 23 Şubat 2021 - 12:04
Enerji Piyasası Denetleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, 65 yaş üstü aboneler, engellilerin, şehit aileleri ve gazilerin elektrik faturalarını ödeyememe durumlarında 3 ay boyunca kesinti yapılmayacağını duyururken Cuma günleri, resmi ve dini tatillerde kesinti yapılmayacağını belirtti.

SALGINDAN SONRADA DEVAM EDECEK

Başkan Yılmaz  iki noktaya dikkat açıklamasında "Bu yeniliklerden biri düzenlemeyle 65 yaş üstü aboneler, engelli tüketiciler ve şehit aileleri ve muharip/malul gazilerimizin borcundan ötürü elektriğinin 3 ay boyunca kesilemeyecek olması. Burada iki nokta çok önemli. Birincisi, söz konusu durumda olan vatandaşlarımızın o meskenin abonesi olması. İkincisi de bu düzenlemenin salgın dönemiyle sınırlı olmaması. Salgın bittiğinde de belirttiğimiz aboneler için bu imkan söz konusu olacak." ifadelerini kullandı.

BAYRAMLARDA KESİNTİ YAPILMAYACAK

Yılmaz kesintilerle ilgili olarak "Artık cuma günleri, resmi ve dini bayramlarda ve bu bayramların bir önceki gününde elektrik kesme işlemi yapılamayacak. Vatandaşlarımıza bu yönetmeliği okumalarını ve haklarının takipçisi olmalarını tavsiye ediyoruz. Biz EPDK olarak bütün mevzuatımızın sahada olan uygulamasının takipçisiyiz. Herhangi bir şirketin düzenlemeye aykırı bir uygulamasıyla karşılaşması halinde vatandaşlarımızın mutlaka EPDK'ye internet üzerinden yazılı olarak başvurabileceklerini hatırlatıyorum. Biz, o şirketle ilgili gerekeni en hızlı şekilde yaparız." açıklamalarında bulundu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum