Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Öfkeli mahalle sakinleri protesto edip eylem yaptı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde geçtiğimiz pazartesi günü kendisini takip eden Afgan uyruklu A.M. (20) tarafından ağaçlık alana sürüklendikten sonra tecavüz edilmek istenen ve daha sonra da kafası taşla ezilip, boğazı sıkıldığı için 6 günden bu yana Yoğun Bakım Ünitesi’nde tutulan Ayşegül Aydın’ın (17), ikamet ettiği Pelitli Mahallesi sakinleri, mülteci görmek istemediklerini söyleyerek olayın gerçekleştiği bölgeye kadar yürüyüş yapıp, slogan attılar. Ayşegül Aydın’ın babası Metin Aydın, kalabalık gruba yaptığı konuşmasında, amaçlarının siyasi olmadığını, kızının başına gelenlerin, bir başkasının başına gelmemesi için yetkililerin dikkatini çekmek olduğunu söyledi.

17 Temmuz 2021 - 01:55 - Güncelleme: 17 Temmuz 2021 - 15:47
Gebze’nin kırsal mahallelerinden Pelitli’de geçtiğimiz pazartesi günü, evine gitmekte olan 17 yaşındaki Ayşegül Aydın’ı takip eden, bir süre sonra da tecavüz etmek amacıyla arkasından sarılarak yol kenarındaki ağaçlık alana sürükleyen, amacına ulaşamayınca da boğazını sıkıp taşla başını ezen Afgan uyruklu A.M. (20), Jandarma’nın çevrede bulunan işyerlerine ait güvenlik kameralarını incelemeye almasının ardından göz altına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Saldırının olduğu geçtiğimiz pazartesinden bu güne kadar Gebze’deki özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Ayşegül Aydın’ın, ailesiyle birlikte ikamet ettiği Pelitli Mahallesi sakinleri dün biraraya gelerek protesto eylemi yaptılar.
Jandarmanın yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde bir araya gelen yaklaşık 300 mahalle sakini , ‘’ Bir kişi daha eksilmeyeceğiz, sesimize ses ver Türkiye, mülteci istemiyoruz, Ayşegül’e ses ver Türkiye’’ yazılı pankart ve dövizlerle olayın gerçekleştiği alana kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında ‘’Ayşegül bizim çocuğumuz, mülteci istemiyoruz, Ayşegül’ün ailesinin yanındayız’’ şeklinde slogan attılar.

MUHTAR OLARAK AYŞEGÜL’Ü KORUYAMADIĞIM İÇİN
 KENDİMİ SUÇLU HSSEDİYORUM


Daha sonra kalabalığa seslenen mahalle muhtarı Zafer Ceyhanlı, Pelitli’nin alarm verdiğini defalarca dile getirdiğini, ancak herkesin adeta Ayşegül’ün bu durumu düşmesini beklediklerini gördüğünü söyledi. Muhtar Ceyhanlı, içlerinin kan ağladığını, bir muhtar olarak, Ayşegül’ün bir amcası olarak, komşusu olarak Ayşegül’ü koruyamadığı için vicdanen kendisini suçlu hissettiğini ifade etti.

KIZIMIZI HEP BİZ GÖTÜRÜYORDUK, BİR KEZ ONU UNUTTUK, 
BUNUN DA CEZASINI ÇOK AĞIR VERDİLER


Kızının evine giderken hiç tanımadığı, bilmediği bir kişi tarafından zulme uğrayıp yaşam mücadelesi verdiğini belirten baba Metin Aydın, bölgede yaşayan Afganlılar’dan dolayı böyle bir tehlikenin geleceğinin fark ettiklerini bu nedenle de kızlarını yalnız bırakmadıklarını söyleyerek, ‘’ Buraya geleli 2 yıl oldu, o yollardan ben, abisi veya annesi götürüyorduk, ama bir sefer onu unuttuk, onu unutmamız bize çok ağır oldu, cezasını bize çok ağır verdiler. ‘’ Şeklinde duygularını dile getirdi. Baba Metin Aydın, eylem için bir araya gelmelerinde hiç bir siyasi amacın olmadığını, Ayşegül’ün çektiği ızdırapı dile getirip, başka Ayşegülleri’in başına böyle bir olayın gelmemesi için yetkililerin dikkatini çekmeyi amaçladıklarını belirterek, ‘’ Bu güne kadar bir iş insanı olarak ticaretle uğraşıyordum, benim kızımın başına gelenin, bir başkasının eşinin, kızının başına gelmemesi için her türlü platformda, her türlü yasal yollardan hakkımı arayacağım, bu olayın sonuna kadar gideceğim.’’ dedi
Cunhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen acılı baba 15 Yıldan bu yana kendisine destek verdiğini söyleyerek, ‘’Sayın Cumhurbaşkanım şu anda mültecilerin eseri altındayız, çocuklarımızı okula gönderemiyoruz, anneleri babaları yanlarında olmadan bir yerlere gönderemiyoruz, bu mülteci olayına lütfen bir el atın’’dedi.
Eylemin sona ermesinin ardından kalabalık gurup, daha sonra sessizce dağıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum