Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

O haberimiz Büyükşehir'de gündeme geldi

Geçtiğimiz Temmuz ayında gazetemizin gündeme getirdiği ‘’Arıtma Tesisinden denize tonlarca lağım suyu boşaltılıyor’’ başlıklı haberimiz, bugün İSU Genel Kurulu’nda yapılan toplantıda yeniden gündeme geldi.

O haberimiz Büyükşehir'de gündeme geldi
14 Kasım 2019 - 17:08


Geçtiğimiz Temmuz ayında gazetemizin
Darıca Bayramoğlu Mahallesi’ndeki Balyanoz Koyu’na, kapasite yetersizliği nedeniyle Gebze’de kurulu Arıtma Tesisinden her gün tonlarca lağım suyunun boşaltıldığı şeklindeki haberimizin konusu CHP Grubu tarafından bugün yeniden gündeme getirildi.

İSU Genel Kurulu’nda konuyla ilgili olarak konuşan CHP Büyükşehir Gurup Sözcüsü Engin Taşdemir, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve bir kaç yıl önce görkemli bir törenle açılışı yapılan Gebze- Darıca sahil kanalizasyon hatları projesinin yetersiz kaldığını ifade etti. Gebze sınırları içerisindeki katı atık su arıtma tesisinden su kullanımının artması nedeniyle kapasite yoğunluğunun yaşandığını söyleyen Engin Taşdemir, bu yüzden günün belirli saatlerinde denize atık suların bırakıldığını belirtti. CHP Büyükşehir Gurup Sözcüsü Engin Taşdemir, konuşmasının devamında ise şunları söyledi, ‘’ Bunun sonucu olarak özellikle Balyonoz Koyu denilen yerde yoğun bir pis koku ve kirli bir deniz görülmektedir, bunun yanında tesise atık su aktaran özellikle Darıca sahildeki pompa istasyonlarında da aynı pis koku orada yaşayan vatandaşları ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Bu hatların açılış konuşmasını yapan dönemin İSU Genel Müdürü sayın Ali Sağlık beyin övgü dolu sözlerini unutmadık. En çevreci belediye olduğumuzu, sıfır kirlilik hedefine ulaştıklarını ve hatta örnek bir il olduklarını söylemiş ve gurur duymuştu. Kirli suları arıtma ve çevre yönü ile Almanya- İngiltere hatta Avrupa ülkelerinin önünde olduğumuzu söylemiş ve bizleri heyecanlandırmıştı. Kocaeli Büyükşehir belediyesine bağlı Su ve Kanalizasyon  İdaresi (İSU), bir yandan atık su arıtıyor, bir yandan da denizi kirletiyor. Büyükşehir Belediyesi, malûmunuz uzun yıllardır  Kocaeli Körfezi’ni  kirleten fabrikalara, tesislere ve gemilere karşı savaş açtığını , uçakla tepeden denetim yaptığını ve Körfez’i temizleyerek eski halinden eser kalmadığını iddia ediyor.  Ancak fabrika ve gemilerin denizi kirletmesine engel olmakla öğünen Büyükşehir ve İSU nun denizi bizzat kirlettiği görülmektedir.’’

Konuşmasında konuyla ilgili olarak fotoğraf ve videoları da ulaştırılmak üzere dosyayla birlikte sunduklarını belirten Engin Taşdemir, kısa süre içerisinde cevap beklediklerini iletti.