Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

O çocuklar ödülleri topladı

Gebze Yücel Boru Fen Lisesi Öğrencileri, Bor Madeni’nden ürettikleri ‘Yangın Söndürme Topu’ projesiyle katıldıkları Türkiye genelindeki yarışmada ödüle doymadılar.

O çocuklar ödülleri topladı
11 Haziran 2021 - 18:43
Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından Türkiye Geneli’nde yapılan ‘’GençBizz Lise Girişimcilik Programı’’na, Bor Madeni’nden yaptıkları ‘Yangın Söndürme Topu’ ile katılarak finale kalan Gebze Yücel Boru Fen Lisesi’nin 12. Sınıf Öğrencileri, birincilik, ikincilik ve özel ödüllerin sahibi oldular.
Yarışma öncesi, ‘’BORn GençBizz ’’ isimli şirketlerini kuran öğrencilerinden Ömer Sefertaş, Ayşenur Zora, Duygu Akgündüz, Melike Yılmaz ve Umutcan Özdemir kaldıkları yarı finalin ardından Türkiye İkinciği, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Marka Girişimcilik Özel Ödülü ve En İyi Girişimci Sunumu Kategori Birinciliğini elde ettiler.

DİĞER ÖĞRENCİLER DE ÖZEL ÖDÜL ALDI
Diğer yandan, ‘’ BORn GençBizz’’ şirketinin yanısıra farklı bir projeyle yarışmaya katılan Gebze Yücel Boru Fen Lisesi’nin ‘’Ecoriendo GençBiz Şirketi’de Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Kaynak Verimliliği Özel Ödülü aldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİLER
Gebze Yücel Boru Fen Lisesi yönetimi, öğrenci velileri ve öğretmenleri, bir 2.’lik ve 3 Özel ödül alan öğrencileriyle gurur duyduklarını söyleyerek, ‘’ GençBizz Lise Girişimcilik Programı çerçevesinde Okulumuzdan 7 şirket girişimi çalışmalarına başlamış bu şirketlerden 5'i programa başvuruda bulunmuş ve 3 şirketimiz yarı finale kalmıştı. Girişimcilik ürünlerinin prototiplerini üretildiği son aşamada BORn GençBizz Şirketimiz finale kalarak büyük bir başarı gösteren şirketimiz Türkiye Finalinde 2. olmuştur.
Aynı zamanda BornBizz Şirketimiz; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Marka Girişimcilik Özel Ödülü, En İyi Girişimci Sunumu Kategori Birinciliği elde etmişlerdir.
Bir 2.lik ve 3 Özel Ödülle bizleri gururlandıran Bornbizz sahibi öğrencilerimiz Ömer Sefertaş, Ayşenur Zora, Duygu Akgündüz, Melike Yılmaz, Umutcan Özdemir ve Ecoriendo Şirket sahibi öğrencilerimizi ve süreçte emek sarfeden başta Okul Müdürümüz Sn. İsmail Boğa ve Rehber Öğretmenimiz Sn. Serpil Mutay'ı tebrik ederiz.
Girişimcilik programı sürecinde öğrencilerimizin kurduğu şirketlere güvenen, maddi ve manevi desteklerini daima gördüğümüz MARTEK Başkanı Sn. Mehmet Ali Okur, Gebze Belediye Başkanı Sn. Zinnur Büyükgöz ve Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Şener Doğan'a çok teşekkür ederiz.
Yarışmaya katılan ve yarı finalist olan RecyTec ile ilk 75 şirket arasına giren TsundOKU, Opista GençBizz şirket sahibi öğrencilerimizi cesaretlerinden ve çalışmalarından ötürü tebrik ederiz.’’ dediler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum