Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Novares fabrikası işçileri eylem yaptı

Gebze’de bulunan Novares fabrikası işçileri, dinlenme alanı, sosyal haklar gibi konularda verilen sözlerin tutulmaması üzerine eylem yaptı.

Novares fabrikası işçileri eylem yaptı
09 Haziran 2020 - 18:51 - Güncelleme: 09 Haziran 2020 - 18:52

Gebze’de Petrol-İş Sendikasının örgütlü olduğu Novares fabrikası işçileri, dinlenme alanlarından sosyal haklara kadar verilen sözlerin tutulmaması üzerine eyleme geçti. Yemek boykotu yapan işçiler, mesai bitiminde alkış ve sloganlı eylem yaptı. İşçiler taleplerinin kabul edilmemesi halinde eylemlere devam edecek.  

Fabrikada sendika üyesi 375 işçi çalışıyor. Çay ocağı ve diğer sosyal alanların işçi sayısına yanıt verememesi nedeniyle işçiler 6 aydır bu alanların büyütülmesini, üretim alanındaki tuvalet ve lavaboların sayının artırılması, mescit açılmasını istiyordu. Bu konuda yapılan anlaşmalara rağmen, anlaşmaların gereği yerine getirilmedi. Sendika odasının ikinci kattan fabrika girişine alınması talebi de gereği yerine getirilmedi. Yılda bir verilen havlu ve yazlık kıyafetler de salgın gerekçesiyle dağıtılmadı, aynı gerekçeyle banka promosyonlarının işçilere verilmesi talebi de “Şimdi sırası değil” denilerek kabul edilmedi. Fabrikadaki anlaşma gereği yemek menüsü işyeri temsilcileri tarafından belirlenirken, son olarak fabrika yönetimi “Yemeği biz belirleyeceğiz, ister yiyin ister yemeyin” açıklamasını yaptı.

Taleplerin reddedilmesi ve biriken sorunların çözülmemesi nedeniyle işçiler dün eyleme başladı. 24-8 vardiyasında yemeğe çıkmayan işçiler, mesai bitiminde fabrikadan alkış ve “Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “İşveren şaşırma sabrımızı taşırma”, “Kurtuluş tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganlarıyla çıktı. 8-16 ve 16-24 vardiyasında çalışan işçiler de aynı eylemi tekrarladı. Kadrolu işçilerin daha önce destek verdiği çay ve temizlik işlerini yapan taşeron firmaya bağlı çalışan işçiler de eyleme destek verdi. Evrensel'e konuşan işçiler, sözleşme sürecinde olduklarını, patronla yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması halinde daha etkili eylemleri de hayata geçireceklerini söylediler.
Kaynak: Evrensel

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum