Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MHP'li Aygün'den 'Muhtarlar Günü' mesajı!

MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün muhtarlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

MHP'li Aygün'den 'Muhtarlar Günü' mesajı!
18 Ekim 2020 - 23:37

Muhtarlık teşkilatı, İstanbul’a olan göçü kontrol altında tutmak, mahallelerde güvenliği sağlamak ve yönetim aleyhine olan girişimleri engellemek amacıyla, 1829 yılında ilk defa İstanbul’da bilâd-ı selâsede(Üsküdar, Galata ve Eyüp)hayata geçirilmiştir. Bahse konu tarihten bu yana her geçen gün önemi artan muhtarlık makamı, yerel demokrasinin en eski örneklerinden bir tanesidir. 

Muhtarlarımız, mahalle sakinlerinin saygınlığına, çalışkanlığına, iş bitirici özelliğine, namusuna ve itimadına kefil olarak seçmiş oldukları değerli büyüklerimizdir. Halkımızın teveccühüne mazhar olan bu değerli insanlarımız, aynı zamanda devlet ile halk arasında köprü vaziyeti görmektedirler.  Yöre halkının, kamu idarelerine ulaşmak için çalacakları ilk kapı muhtarlık makamıdır.

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra muhtarlarımız, mahalle sakinlerinin düğün, dernek, cenaze vs. gibi toplumsal ve kültürel olaylarında da behemehâl başrolü oynamaktadırlar.
 
Tüm bu duygu ve düşüncelerimle birlikte; halkının sevinciyle neşelenen, derdiyle dertlenen toplumun temel yapı taşlarından biri olan kıymetli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. 


Adem Emre AYGÜN
MHP Darıca İlçe Başkanı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum