Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MHP, ikiye bölündü!

MHP’nin Kasım ayında gerçekleşecek olan büyük kongresinde Cumali Durmuş’un, Koray Aydın’ı destekleyeceğini açıklamasının ardından parti içindeki bölünme, dün salona yansıdı. Cumali Durmuş ve ekibi, divana katılmadı.

MHP, ikiye bölündü!
02 Ekim 2012 - 09:24
 Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Bu toplantıya mazeretsiz katılmayan yöneticileri sorgulayacağız” dedi. Türkkan, Durmuş’a isim vermeden yüklendi: “Bir ay önce Bahçeli için kılıç çekiyordun. Şimdi ne oldu? Bunun tek izahı; bencillik” dedi.
 
KİMLER KATILDI?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Divan toplantısı, dün Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya; MHP Kocaeli Milletvekili ve MYK üyesi Lütfü Türkkan, Kocaeli eski milletvekilleri Kemal Köse, Kocaeli Ülkü Ocakları İl Başkanı İbrahim Özcan, eski il başkanları Ruhi Çavdar, İzmit Belediyesi Başkan adayı Adnan Metin ve Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur’un haricindeki tüm ilçe başkanları katıldı.
 
DURMUŞ’UN KOLTUĞU BOŞ
MYK üyesi Cumali Durmuş için ayrılan koltuk boş kalırken, salon da tamamen dolmadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, divan başkanlığını Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan üstlendi.  MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve İl Başkan Yardımcısı Tahsin Cebeci katip oldu. Parti çalışmalarıyla ilgili sinevizyon gösterisi yapıldı.  12 ilçe başkanı adına bir konuşma yapan Derince İlçe Başkanı Emin Şimşek, “Hedefimiz, partimizi en başarılı noktaya taşımak” dedi. İl Başkanı Aydın Ünlü de kısa bir konuşma yaparak, bir kez daha Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yanında olacağını vurguladı.
 
HEPSİNİ SORGULAYACAĞIZ
MHP Kocaeli Milletvekili ve MYK üyesi Lütfü Türkkan ise yaptığı konuşmada, “Mazeretsiz katılmayan ilçe başkanı, il yöneticisini bir sorgulamadan geçireceğiz. Burası kimsenin keyfine uygun katılacağı bir mahal değil. Türkiye’nin davasının partisiyiz” ifadelerini kullandı. Kongreyle ilgili de konuşan Türkkan, “Bir ay öncesine kadar Dr. Devlet Bahçeli adına kılıç çekenlere sormak istiyorum, 1 ayda ne oldu? Bunun mantıklı izahı yoktur. Bunun tek izahı bencilliktir. MHP de kişilerin bencilliğine kurban edilemeyecek kadar büyük bir partidir. Kongre 9 adayla geçecek. Ancak partiye zarar vermek isteyenlerin önüne set çekeriz” diye konuştu.