Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MHP'den İYİ Parti'ye sert gönderme

Milliyetçi Hareket Partisi 12 Eylül 1980 Darbesinin yıl dönümünde şehit aileleri ve gazilerle Tramvay Kafe’de kahvaltıda bir araya geldi.

MHP'den İYİ Parti'ye sert gönderme
12 Eylül 2020 - 17:27 - Güncelleme: 14 Eylül 2020 - 11:52

Programda 1980’li dönemlerde cezaevlerinde yatan ve işkence gören Ülkücü Ümit Kalın, 15 Temmuz şehitlerimizden Serdar Gökbayrak’ın kardeşi Soner Gökbayrak, terör şehitlerimizden Emre Kaan Arlı’nın babası ve aynı zamanda Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehitler Derneği il Temsilcisi olan Şaban Arlı’ya plaket takdim edildi.

 “ZULÜMLER ASLA UNUTULMAMIŞTIR”
Programda konuşan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü şu ifadeleri kullandı; “MHP demokrasiye ve milli iradeye bağlı bir siyasi partidir. MHP bugüne kadar hiçbir darbeyi, demokrasi dışı arayışları kabul etmemiştir. Darbeler Türkiye’yi daima geriye götürmüştür. Tüm darbeler ve darbe girişimleri ülkemize zarar vermiştir. 12 Eylül Darbecileri emperyalistlere taşeronluk yapmışlardır. Haktan yana olan ülkücü hareketin erleri utanç verici muamelelere maruz kalmıştır. Zulümler asla unutulmamıştır. MHP darbeleri ve darbecileri lanetlemektedir. Darbeciler dün olduğu gibi yine başarısız olacaktır. Milli beka üzerinde oyun oynayanları hevesleri kursaklarında kalacaklardır. Yaptıklarının bedelini er ya da geç ödeyecektir. Terörle mücadelede hainleri beli kırılmaktadır ve kırılacaktır. Celladından helallik isteyenlere, kızıl kurşunlarla can verenlere Allah’tan rahmet diliyorum. İşkence görmüş şanlı abilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Geçtiğimiz gün Van’da şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum.”

 AKŞENER HAKKINDA KONUŞTU
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisine yönelik, "Ben dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve 'kahvaltıya geldik' derdim" demişti. Akşener’de HDP’li eski eş başkanının bu açıklamalarına olumlu yanıt verdi ve “Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var, kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Evin en yaşlısı tarafından karşılanır. Sonra kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder. Güneydoğu’nun böyle bir özelliği var" dedi.

KAPIMIZA GELME HAKKI YOK
Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı Aydın Ünlü bu açıklamalara kayıtsız kalmadı; “Biz gazilerimizi ve MHP olarak biz gazilerimizi ve şehitlerimizin ailelerini destekliyoruz ama bir siyasi parti genel başkanının terörist başıyla kahvaltı yapalım demesine biz şehit aileleriyle kahvaltı yaparak cevap veriyoruz. Sen benim devletimle kan davası olan terörist başıyla kahvaltı yapamazsın. Bırak onlarla kahvaltı yapmayı, onların ne evimizin etrafına, ne şehrimize, ne de kapımıza gelme hakkı vardır. Kimse şehit ailelerinin değeriyle oynamaya çalışmasın. Biz şehit ailelerini sahiplenmeye devam edeceğiz.” dedi.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum