Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Metro tünelinde inceleme yaptılar

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,  Gebze Mutlukent'te 600 metrelik tünel kazımı yapılan ve tamamlandığında Marmaray ile entegre olacak olan metro projesi alanında inceleme yaptı.

Metro tünelinde inceleme yaptılar
27 Ağustos 2020 - 22:57
Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Çakmak, Büyükşehir Belediyesi Gebze Koordinatörü İbrahim Pehlivan, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Saadettin Arıkboğa, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan ayar, Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, Çayırova İlçe Başkanı Ekrem Karahan, Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve basın mensuplarıyla birlikte, temeli Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından atılan ve daha sonra  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilen metro projesinde incelemelerde bulundu.
Beraberindekilerle metro inşaatında çalışmalar hakkında da bilgi alan Büyükakın, projenin tamamlanmasının ardından İstanbul’daki raylı sisteme entegre olacağını söyledi.

55 BİN ARAÇ TRAFİKTEN ÇEKİLMİŞ OLACAK
Metro projesinin son durumu hakkında basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulunan Başkan Tahir Büyükakın, '' 2023’te hizmete girecek olan metroda Darıca ve Gebzeliler öncelikli olarak bu konfordan yararlanmış olacak. En önemlisi ise bu proje hayata geçirildiğinde yaklaşık 55 bin kadar araç günlük trafikten çekilecek diye öngörüyoruz. Bu da çevresel açıdan, etrafın kirlenmesi ve iklim değişikliği açısından son derece önemli” dedi.

İSTANBUL'LA BAĞLANTILI OLACAK
Büyükakın konuşmasının devamında metronun Marmaray'a entegre olacağını da sözlerine eklerken, , “ Bu metroyla, İstanbul’daki bütün raylı sistem sınırlarına entegre olmuş oluyoruz. Metro üzerinden Marmaray istasyonuna gelinip aktarma yapıldığı takdirde öncelikli olarak Çayırova tarafına, oradan İstanbul’a, mesela Kartal’a ulaşma imkanı olacak. Karşıya geçme imkanı olacak. Sabiha Gökçen tarafına yapılacak olan metro ile Sabiha Gökçen’e de bir ulaşım imkanı sağlamış olacak. Aslında son derece stratejik ve akıllı bir yatırım. Bilhassa Marmaray ile entegrasyonu açısından düşündüğümüzde Gebze bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın İstanbul’a erişiminin çok daha kolay olacağı, güney bölgemizle kuzey bölgemiz ortasında kent içi ulaşımın son derece rahatlayacağı, Darıca’daki ya da Gebze’deki vatandaşlarımızın OSB’lere oradan aykırı yönde hareketlere imkan veren bir çalışma. Nitekim Gebze’nin geleceğini kurtaracak bir çalışma” diye konuştu.




 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum